Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

інвалідів фестивалю мистецтва голові огляд інвалідністю сергію крилах хорольської життя україни» баяні різних організації об’єднання заходу полтавщини святкового насиченою глядачі
Інклюзивний фестиваль "На крилах віри"
2018-11-15

«На крилах віри»… Під такою назвою з глибоким ідейним змістом на Хорольщині вкотре відбувся відкритий інклюзивний фестиваль. Огляд художньої самодіяльності проходив  15 листопада 2018 року в глядацькому залі Хорольського районного будинку культури за участі аматорів народного мистецтва з різних куточків Полтавщини. Ініціатором, організатором та ідейним натхненником святкового заходу був Хорольський місцевий осередок осіб з інвалідністю «Союз організації інвалідів України», який із січня цього року очолила директор Мартюк Катерина.

Цьогоріч свято проведено з особливим розмахом, творчим запалом, насиченою концертно-розважальною програмою, адже місцева громадська організація людей з інвалідністю відзначила 10-річний ювілей з початку своєї діяльності.

Почесну місію урочистого відкриття фестивалю було надано: виконувачу обов'язків голови Хорольської районної державної адміністрації Абрамову Сергію, голові Хорольської міської ради Волошину Сергію, голові Полтавського обласного осередку інвалідів «Союз організації інвалідів України» Чумаку Сергію та почесній гості з дружньої Німеччини – голові об’єднання людей з обмеженими фізичними можливостями в окрузі Мюриц і члену ради Об’єднання інвалідів у Мекленбурзі – Передня Померанія «За самовизначення і гідність» – фрау  Ханні Россек.   

До початку святкового заходу гості мали змогу оглянути представлені у холі вироби умільців декоративно-ужиткового мистецтва. Унікальні роботи представили на огляд майстри з різних міст Полтавщини: Артем’єва Наталія, Закаблук Іван, Бережна Алла, Рубанова Оксана, Войтенко Яна, Широконос Вікторія, Сімонян Жанетта, Миленко Тетяна, Самойленко Лілія, Шрамко Віра, Хрипко Антоніна, Кравець Олена, Харченко-Несмашна Валентина і Божко Марія. Фотошедеври представив на огляд естетам відомий хорольський фотомитець Радько Євгеній.  

Після урочистих промов традиційно звучав Гімн України та Гімн інвалідів.

З особливою теплотою глядачі сприйняли гумористичні виступи у формі лялькової вистави  «фестивальних бабок» з Полтави – Артем’євої Наталії та Бережної Алли, а також запальних сучасних бабок-танцівниць із сусідньої Семенівки. Авторським гумором про дружні та сімейні взаємовідносини повеселила глядацьку аудиторію Новак Любов. Безсмертний Володимир з Карлівки віртуозно грав на баяні, отримавши за виконання інструментального номеру зливи аплодисментів.

Найбільш витонченим і зворушливим, одночасно життєствердним, був цирково-акробатичний виступ сонячної дівчинки, найменшої учасниці фестивалю – Слюсаренко Віти з Лубен. Її окремо було нагороджено іноземною гостею Ханні Россек дипломом і подарунком на добру згадку. А найбільше запалив глядачів сольний номер Петрушенка Саміра з Шишак, доповнений танцювальним супроводом «циганського табору» у складі «барона» Євгена Халтуріна та чарівних «циганочок» Ковтун Анни і Штомпель Тетяни. Із глядацької зали люди ринулися підтанцьовувати та підспівувати визнаному улюбленцю публіки. Одним із таких улюбленців був і танцюрист Сімон Олег з м. Пирятин, який виконав хореографічні номери: «Чарлі» та «Єврейський танок».

Близько 80 учасників фестивалю від Хорольської міської ради нагороджено дипломами за творчу активність, оптимізм, популяризацію українського мистецтва та з нагоди 10-ої річниці заснування осередку для осіб з інвалідністю в Хорольському районі. Дипломи підкріпили щиросердними вітаннями та символічними подарунками на добру згадку про теплу зустріч у єдиному родинному колі. Саме в такому оточенні, поряд з людьми, яких спіткала нелегка життєва доля, переосмислюються всі життєві цінності. В основі повноцінного щасливого людського буття закладена серцевина стійкого духовно-морального та фізичного стану.  Саме на здоров’ї людини базуються всі інші життєво необхідні складові. Враховуючи те, що людське життя є найвищою соціальною цінністю, здоров’я беззаперечно і по праву можна вважати найвищою цінністю.

Враження від перегляду художніх номерів на відкритому інклюзивному фестивалі були незабутніми і залишать надовго приємні й зворушливі спогади. Неможливо описати словами, наскільки учасники концерту схвильовано, великодушно і з великою любов’ю й добротою в серці дарували глядачам атмосферу свята. Кожен артист демонстрував свої здібності й майстерність з особливим старанням, щиро, з непідробними емоціями. Зачіпало до глибини душі…

Фестивальна програма була насиченою різнобарвними і яскравими, як веселковий спектр, концертними номерами різноманітних жанрів. Глядачі були в захваті від сольного, хорового, акапельного співу, веселих гуморесок, сценок, авторських поетичних творів, танців, гри на баяні, гітарі та фортепіано у виконанні конкурсантів.

Від чистого серця хочеться побажати учасникам фестивалю не втрачати жагу до життя, легкого подолання труднощів, витримки, терпіння, сили волі й невичерпного оптимізму, усіляких гараздів, великих радощів і позитиву в кожну мить життя, доброго здоров’я й відмінного самопочуття. Летіть на крилах віри на зустріч заповітним мріям і сподіванням!

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]