Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Головні акценти другого пленарного засідання І сесії Хорольської міської ради VIII скликання
2020-12-08

У вівторок, 8 грудня 2020 року, відбулося друге пленарне засідання першої сесії Хорольської міської ради VIII скликання у залі засідань адміністративного приміщення по вулиці 1 Травня, 4 міста Хорола. У роботі сесії взяли участь 24 депутати із 26-ти загального складу ради за головуванням Хорольського міського голови Сергія Волошина.

На початку сесійного засідання, за письмовим зверненням 14-ти депутатів ради різних політичних сил, внесено зміни до затвердженого порядку денного й проведено таємне голосування з метою обрання секретаря ради. Після проведення процедури таємного голосування згідно з чинним законодавством України, голова лічильної комісії Микола Гавриленко публічно оголосив його результати. Більшість депутатів від загального складу (14 осіб) підтримали кандидатуру Юлії Бойко на посаду секретаря ради. Положеннями Закону України «Про місцеве самоврядування» визначено, що до складу постійних комісій не можуть бути обрані секретарі рад. У зв’язку з цим внесено зміни до складу постійних комісій, які утворено із затвердженням персонального складу та обранням голів на першому пленарному засіданні першої сесії 4 грудня цього року.

Черговим за порядком питанням порядку денного було затвердження на посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів. Поіменним голосуванням кандидатуру Валентина Місніченка на посаду заступника депутати підтримали одноголосно.

Активні дискусії виникли під час розгляду пропозицій міського голови щодо затвердження кандидатур на посади старост сіл. Усього на території колишнього Хорольського району попередньо вирішено сформувати 10 старостинських округів. На старост покладається відповідальна місія – управління старостинськими округами у визначених межах територіального розподілу сільських громад задля забезпечення їх функціональної спроможності, тому депутати поцікавилися за якими критеріями міський голова визначав кандидатури на ці посади. Цікавилися компетенціями та досвідом роботи в місцевому самоврядуванні, якими володіють кандидати. Дві запропоновані головою кандидатури на посаду старост не підтримано більшістю із загального депутатського складу. На думку представників сільських громад та окремих депутатів питання формування старостатів, як окремих адміністративно-територіальних одиниць, а також призначення їх очільників вимагає більш детального вивчення. Надійшла пропозиція від депутатів про перенесення розгляду цього питання на чергову сесію. З метою захисту інтересів і прав сільських мешканців новообраним секретарем Юлією Бойко запропоновано здійснити виїзні засідання комісій аби почути з перших вуст самих людей і врахувати їх побажання при затвердженні ефективних лідерів сільських громад на посаду старост. Призначених на посади старост у подальшому буде включено до складу виконавчого комітету Хорольської міської ради, де вони будуть представляти інтереси сільського населення, здійснювати комунікацію між владою та громадою села.

Питання про утворення виконавчого комітету ради, вивчення його чисельності та затвердження персонального складу також перенесено на розгляд чергової сесії.

Прийнято важливі рішення організаційно-розпорядчого характеру стосовно затвердження структури та загальної чисельності виконавчих органів апарату Хорольської міської ради, створення фінансового управління. Ухвалено рішення про початок реорганізації сільських рад шляхом приєднання до Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області. Останнім прийнятим на першій сесії рішенням упорядковано умови оплати праці Хорольського міського голови із збереженням 7 рангу та 4 категорії посадової особи місцевого самоврядування.

На завершальному етапі другого пленарного засідання першої сесії Хорольської міської ради VIII-го скликання голова оголосив письмове звернення депутатів, які об’єдналися у депутатські групи (фракції), керуючись статтею 19 Регламенту міської ради. Усього сформовано дві депутатські фракції – Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» та політичної партії «За майбутнє». До фракції ВО «Батьківщина» увійшли депутати: Юлія Бойко, Андрій Пасюта, Микола Копайгора, Олександр Кучер та Віталій Цілюрик, а до фракції ПП «За майбутнє» ‒ Олена Баканова, Людмила Бойко, Анатолій Пасюта, Тетяна Повар, Леонід Соболь та Олександр Хрипко.

Голова Хорольської міської територіальної громади подякував депутатам за пошук колегіальної позиції та компромісних рішень.  

Повний відеозапис другого пленарного засідання І сесії Хорольської міської ради VIII скликання – завантажити.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]