Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

голова української храму районної міста церкви київського православної хорола хорольської також петро-павлівського участь патріархату особистий взяли заходах держави відродження полтавської
Духовне життя Хорола
2018-07-12

Духовне життя суспільства є міцним фундаментом, на якому будуються інші важливі складові. Це тонкий інструмент формування гармонійних взаємовідносин людини з оточуючим світом.  

Сьогодні, 12 липня 2018 року, православні віряни вшановують пам'ять святих апостолів Петра і Павла – небесних покровителів нашого міста. Цього дня в Петро-Павлівському храмі Полтавської єпархії Української православної церкви Київського патріархату відбулося ювілейне храмове свято з нагоди першого 10-річчя з дня його відбудови, а також 40-річчя церковного служіння його настоятеля, митрофорного протоієрея отця Василя (Симулика).

Апостоли Петро і Павло увійшли в історію як найревніші проповідувачі християнської віри. Святі були в числі основоположників розповсюдження цієї релігії по всьому світу. За свої релігійні погляди премудрі і верховні апостоли зазнали мученицької смерті, але пам'ять про них жива й донині. У богослужінні їх святої пам’яті та святкових молитовних заходах взяли участь архієпископ Полтавський і Кременчуцький Федір.

Настоятель Петро-Павлівського храму міста Хорола отець Васильотримав Орден Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня. Цією високою почесною нагородою Української православної церкви Київського Патріархату відзначено митрофорного протоієрея Петро-Павлівського храму за особистий внесок у справі відродження української держави і духовності, піднесення ролі Української Церкви в житті суспільства і держави.

В урочистих заходах взяли участь очільники місцевої районної влади: голова Хорольської районної ради Віра Анатоліївна Мартюк та т.в.о. голови Хорольської районної державної адміністрації Сергій Гаврилович Абрамов.

З нагоди храмового свята та подвійного ювілею Сергій Михайлович Волошин завітав як очільник міської влади разом зі своїм заступником з питань діяльності виконавчих органів ради Яною Юріївною Карманською до Петро-Павлівського храму міста Хорола, щоб оголосити подяку почесному громадянину міста, священнослужителю, митрофорному протоієрею, настоятелю храму, отцю, духовному наставнику, літератору, поету, публіцисту, композитору, художнику, науковцю Василю Васильовичу Симулику. Ця шанована в місті й далеко поза його межами людина отримує заслужено цю подяку за особистий вагомий внесок у духовний розвиток громади та активну просвітницьку діяльність. Це також дяка за те, що він веде людей дорогою святості, віри, любові, милосердя, єдності й миру до брам Божого Царства.

Міський голова від представників духовенства в особі Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета нагороджений Орденом Святого Миколая Чудотворця за заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження Помісної Української Православної Церкви. Такими високими нагородами також удостоєні: депутат Полтавської обласної ради, голова правління ПрАТ «Хорольський механічний завод» Михайло Іванович Міщенко; депутат Хорольської районної ради, голова правління СВК «Перемога» Анатолій Григорович Пасюта; голова Староаврамівської сільської ради Олександр Анатолійович Лозенко.

Щиросердечно бажаємо процвітання Петропавлівському храму, настоятелю та прихожанам – міцного здоров’я, зміцнення віри, благословенного життєвого шляху, безмежного людського щастя, миру, добра, душевної краси, радості й Божої благодаті!

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]