Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

доріг мікрорайону україни автомобільних міської державного проєкту питання прокладання місцевих хорольської тротуарної створення виконання метою вирішення значення відкрите урахуванням пообі
Дорожні проблеми мешканців мікрорайону "Райагробуд": пошук компромісів
2020-06-30

Представництво турецької дорожньо-будівельної компанії «Онур»  наразі проводить капітальний ремонт автошляху М-03, який пролягає у межах міста Хорола. Через це у мешканців мікрорайону «Райагробуд» виник ряд зауважень, пропозицій і побажань. Свої бачення вони хотіли висловити у ході реалізації проєкту до введення в експлуатацію об’єкту капітального будівництва.

Найбільше людей турбують питання облаштування переїзду з основної проїзної частини автошляху до колишнього кафе-ресторану «Супутник» з облаштуванням світлофорного об’єкту, прокладання мережі місцевих доріг, створення тротуарної зони, встановлення шумозахисних конструкцій, прокладання водовідвідних каналів, ліквідація недоліків спорудженого підземного переходу.

Терміни виконання запланованих досить об’ємних і складних робіт дуже стислі – орієнтовно до вересня 2020 року. Тож з метою прискорення вирішення проблемних питань хорольців 30 червня 2020 року відбулася зустріч громади із представниками підрядної організації «Онур» та замовником проєкту – Укравтодору. Зустріч відбулася на території мікрорайону по вулиці Миргородській у формі відкритого прямого діалогу сторін та за участі представників влади: депутата Полтавської обласної ради Михайла Міщенка, голови Хорольської РДА Романа Гловацького, міського голови Сергія Волошина та його заступника з питань діяльності виконавчих органів ради Яни Карманської, депутата міської ради Володимира Третяка.

Заплановані ремонтно-будівельні роботи розпочато навесні цього року в рамках реалізації Другого проєкту покращення автошляхів та безпеки дорожнього руху згідно Контракту ОМТ 2.6 (RSIP II). Цей проєкт фінансується міжнародним банком реконструкції та розвитку («МБРР») за кредитною угодою між банком та Україною від  11 жовтня 2012 року, на замовлення Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор»).

Підрядна організація виконує капремонт автомобільної дороги державного значення загального користування М-03 "Київ – Харків – кпп Довжанський" на виконання урядової цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг державного значення на 2018-2020 роки, метою якої є відновлення і розвиток автомобільних доріг України з їх інтеграцією до європейської дорожньо-транспортної системи та підвищення на них рівня безпеки руху транспортних засобів з дотриманням швидкісного режиму, комфортності та економічності перевезень.

Нагадаємо, що у кінці грудня 2019 року вже було проведено відкрите громадське обговорення у залі засідань Хорольської міської ради. Відкрите засідання у форматі круглого столу мало на меті досягнення компромісу в напрямку створення комфортних умов пересування водіїв та перехожих. Представники турецької компанії та Укравтодору пообіцяли мешканцям мікрорайону «Райагробуд» на завершальному етапі капремонту автомобільної дороги М-03 виконати додаткові роботи з урахуванням їх зауважень. Вони пообіцяли розглянути питання стосовно прокладання мережі місцевих доріг, тротуарної доріжки та шумоізоляції. Окремі питання для вирішення взяли під контроль представники Хорольської міської ради. Міський голова Сергій Волошин, керуючись інтересами громадян, доручив заступнику Яні карманській повторно адресувати письмові звернення Державному агентству автомобільних доріг України.  

Сподіваємося, що Укравтодор у повній мірі реалізує державну політику, яка націлена на фундаментальні зміни в галузі дорожнього господарства України, та виконає обіцяне. Будемо чекати на позитивні результати перемовин, наслідком яких хотілось би бачити відремонтовану дорогу за найвищими світовими стандартами та з повним урахуванням потреб і побажань місцевих жителів Хорола.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]