Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Четверта річниця діяльності Хорольського бюро правової допомоги
2020-08-28

1 вересня 2020 року відділ «Хорольське бюро правової допомоги» Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відзначає свою четверту річницю діяльності на території району. Бюро правової допомоги надає всі види безоплатної правової допомоги тим, хто має на неї право за законом.

Зокрема, в бюро кожен може отримати безоплатну первинну правову допомогу – правову інформацію та консультації, витяги з законодавства, роз'яснення з правових питань тощо, а також скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України. Вразливі категорії громадян, визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу», тут же мають доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги –  складання процесуальних документів та представництва їх інтересів в суді.

Так, за час роботи бюро зареєстровано 5935 звернень громадян, з яких 5520 осіб отримали безоплатну первинну правову допомогу – роз'яснення, консультації правового характеру, в тому числі допомогу в складані заяв, скарг та інших документів правового характеру; 415 особам було надано вторинну правову допомогу – складання процесуальних документів та представництва інтересів особи в суді. Найбільше громадян звернулося до бюро стосовно вирішення питань з сімейного права, житлового права, спадкового права, виконання судових рішень, а також соціального забезпечення тощо.

На протязі чотирьох років з метою підвищення правової обізнаності громадян, працівниками бюро проведено 334 правопросвітницьких заходи, в тому числі вуличні інформаційно-роз’яснювальні акції, тематичні лекції та семінари для учнівської та студентської молоді, круглі столи, зустрічі з трудовими колективами установ Хорольського району.

Фахівцями бюро постійно проводяться робочі зустрічі та спільні прийомів громадян з представниками органів місцевого самоврядування, а також опубліковуються в ЗМІ і на офіційних сайтах партнерів статті правового характеру та роз'яснення положень чинного законодавства.

За чотири роки діяльності бюро налагоджено співпрацю з органами місцевого самоврядування, органами державної влади та представниками підприємств, установ, організацій, що розташовані на території району та з якими було укладено угоди про співпрацю.

Якщо Ви, або Ваші знайомі зіткнулися з правовими проблемами, просимо звертатися за безоплатною правовою допомогою до відділу «Хорольське бюро правової допомоги», яке працює з понеділка по п'ятницю з 09-00 до 18-00, за адресою: м. Хорол, вул. Незалежності, буд. 78А тел. (05362) 33-2-20, Е-mail: [email protected]

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 (800)213-103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.

 

Начальник відділу "Хорольське бюро

правової допомоги" Лубенського місцевого центру   

з надання безоплатної вторинної правової допомоги                                Н.Г.Тарасенко

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]