Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

війни пам’яті учасники перемоги другої хорольської закладу квіти світової наших міста бойових жертв представники хорольщини проведення хорольського половині організації
Борці за мир і спокій…
2018-05-08

Сьогодні, 8 травня 2018 року, Хорол у черговий раз відзначив загальнодержавне свято – День пам’яті і примирення. У цей день почесним обов’язком кожного гідного громадянина України є вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення вдячності і поваги всім борцям проти нацизму. З цієї нагоди, в першій половині дня, відбулося покладання квітів громадою Хорольщини до пам’ятного знаку «37 тисяч жертв фашизму», що поблизу Хорольського міжрегіонального центру професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців та Хорольської гімназії. На честь пам’яті загиблим на фронті і в тилу учнівська молодь здійснила велопробіг по маршруту до пам’ятних знаків та братських могил жертв фашизму. 

Керівники міста та району поклали квіти до пам’ятної дошки на стінах Хорольської гімназії Сергію Олександровичу Терешку, який загинув при виконанні службового обов’язку, та до пам’ятної вітрини ветеранам війни і воїну АТО в приміщенні навчального закладу. Завітали і на урочисту лінійку до Вишняківської загальноосвітньої середньої школи І-ІІІ ступенів, де в знак пам’яті і поваги до нашого славного воїна-захисника Андрія Васильовича Деребченка поклали квіти до іменної мармурової дошки пам’яті. Семикласник Станіслав Вовк зачитав авторський вірш, присвячений загиблому солдату-земляку в м. Іловайську Донецької області. Проникливі слова про односельця в присутності матері Тетяни Михайлівни Палкіної влучили в саме серце.

Віддали данину пам’яті загиблим солдатам та мирним жителям у роки Другої світової війни, відвідавши місця масових захоронень на території міста і поклавши до підніжжя пам’ятних знаків, обелісків, братських могил живі квіти. Не забули і про живих учасників бойових дій, учасників війни, котрі дочекалися ще одну весну, ще один день довгоочікуваної Перемоги. Відвідали їх з гостинцями на дому, щоб висловити безмежну вдячність і шану за високий зразок мужності і сили духу, проявлені в боях фронтового пекла.

Другий рік поспіль міською радою продовжується започаткована традиція організації і проведення урочистого вогнику з нагоди святкування Дня пам’яті і примирення, 73-ої річниці Дня перемоги над нацизмом у Європі та 73-ої річниці завершення Другої світової війни великим родинним колом. У другій половині цього дня в стінах громадського закладу харчування Хорольського агропромислового коледжу Полтавської державної аграрної академії зібралися люди різних поколінь, які в різні часи виконували почесну громадянську місію перед Батьківщиною. Щирі слова вдячності директору навчального закладу Чишку Миколі Миколайовичу, студентській молоді та педагогічному колективу,  ведучому Ємцю Віктору Антоновичу за участь в організації і проведенні святкового вогнику, за виконання змістовної тематичної концертної програми.

На урочистому заході серед запрошених гостей були присутні учасники бойових дій в зоні проведення АТО, учасники та діти Другої світової війни, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, воїни-інтернаціоналісти – учасники бойових дій в Афганістані та Угорщині, представники Громадської ради ветеранів при виконавчому комітеті Хорольської міської ради, депутати міської ради сьомого скликання та інші представники громади Хорольщини.

На урочистому дійстві згадали про тяжкі поствоєнні роки, про тяжку долю наших людей, які тяжко відбудовували руїни, жили в холоді і голоді, але не впадали в смуток і з піснею йшли по життєвій тернистій дорозі. В такий день особливі пам’ятні згадки належать нашим дідам-прадідам. Не можна забувати ті безцінні героїчні подвиги наших воїнів-захисників в роки кривавої окупації наших земель агресором, які стали прикладом мужності, стійкості, незламності, сили волі і жаги до перемоги.

«Мир не кров’ю, а дружбою і любов’ю повинні ми уберегти» – писав німецький поет і драматург XVI століття Сакс Ганс, а американський письменник XIX-XX століття Марк Твен висловився на цю одвічно актуальну тему людства так: «Мир, щастя, братство людей – ось що потрібно нам на цьому світі!». І це абсолютно вірні твердження, адже цінність миру ми усвідомлюємо лише тоді, коли виникає реальна загроза і небезпека, коли війна безглуздо і безжально велетенською нестримною лавиною руйнує все на своєму шляху.

Усвідомлюючи наскільки крихкий, мов кришталь, мир і яке колосальне значення для людства має його збереження, хочеться побажати для всіх нас чистого неба над головою. Нехай ніколи і нікому не доведеться пізнати відчай та біль від втрати різних чи близьких у збройних зіткненнях між ворогуючими силами та не згорають у пеклі війни людські життя. Нехай на зміну ненависті і ворожнечі прийдуть спокій і порозуміння, назавжди запанують злагода, порядок і добробут на землі нашого міста, вільної України, Європи та всього світу. 

Добра і миру нам усім!

 

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]