Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Бюджет громадських ініціатив - 2020!
2019-10-15

До уваги хорольців! Із 20 жовтня 2019 року стартує голосування за подані до участі у конкурсі бюджету участі проєкти. Впровадження міською радою партиципаторного бюджетування – бюджету громадських ініціатив Хорольською міською радою з 2017 року отримав підтримку серед широких верств населення міста і знайшов свою успішну реалізацію на практиці. Бюджет участі вдруге впроваджується з метою стимулювання громадської ініціативи, надання мешканцям міста можливості безпосередньої участі в реалізації своїх ідей за рахунок коштів місцевого бюджету заради спільної мети – процвітання і розвитку нашого Хорола.

Успішно реалізований у попередньому періоді проєкт «Реконструкція дорожнього покриття вулиць Чигринівка, Степанівка, Кирстівка, провулки Польовий, Бригадний та Північний» довів, що бюджет участі є дієвим інструментом для розвитку громади. Кожен хоролець, який має ідеї та бажання щось змінити на краще, має реальну можливість втілити їх у життя.

Попередньо було анонсовано про новий етап бюджету участі Хорольської міської ради і початок подання проєктних заявок, який тривав рівно місяць – із 01 вересня по 01 жовтня. З метою дотримання процедури та порядку реалізації, які чітко регламентовані положенням, для розгляду, затвердження і подальшої участі у голосуванні поданих цьогоріч проєктних заявок відбулася робоча нарада. 9 жовтня 2019 року, у залі засідань міської ради працювала робоча група у складі 11-ти осіб, персональний склад якої затверджено сесійним рішенням.

На реалізацію проєкту-переможця у 2020 році передбачено виділити в наступному році з міського бюджету 300,0 тис. гривень. Це означає, що загальна кошторисна вартість проєктів, поданих на участь у конкурсі, не повинна перевищувати вказану суму.

За результатами розгляду поданих проєктних заявок встановленої аплікаційної форми робоча група затвердила перелік позитивно і негативно оцінених проєктів у кількості 6 штук. За підсумками відкритого голосування, серед поданих форм проєктів партиципаторного бюджетування на 2020 рік один з них не знайшов підтримки і отримав негативну оцінку, оскільки з юридичних підстав не може фінансуватися за кошти міського бюджету.

Робочою групою передано перелік позитивно і негативно оцінених проєктних пропозицій на затвердження міським головою, а також з метою підтримання пропозиції стосовно подальшого голосування за ці проєкти жителями міста.

 

ПЕРЕЛІК

проєктів, поданих до участі в конкурсі бюджету участі (партиципаторного бюджетування)

 

№ п/п

Назва проєктів, автор

Скан-копії документів

Оцінка проєкту

Допущення до голосування

«Дулаг 160 – музей під відкритим небом», Даниленко Неля Анатоліївна

Форма подання проєкту –

Завантажити

Позитивна

Так

Картка аналізу проєкту – Завантажити

«Хорол – туристичний», Рожко Олександр Олександрович

Форма подання проєкту –

Завантажити

Позитивна

Так

Картка аналізу проєкту – Завантажити

«Облаштування Зубанівської криниці та благоустрій її території по вул. Берегова в м. Хорол Полтавської обл.», Кожевнікова Ольга Миколаївна

Форма подання проєкту –

Завантажити

Позитивна

Так

Картка аналізу проєкту – Завантажити

«Кінопростір під Хорольським небом» – створення мобільного кінотеатру під відкритим небом, Гловацький Роман Миколайович

Форма подання проєкту –

Завантажити

Позитивна

Так

Картка аналізу проєкту – Завантажити

«Благоустрій в кожний багатоквартирний будинок» – облаштування садово-парковими лавочками прибудинкових територій багатоквартирних будинків, Левін Руслан Миколайович

Форма подання проєкту –

Завантажити

Негативна

Ні

Картка аналізу проєкту – Завантажити

«Доступне місто», Луценко Сергій Михайлович

Форма подання проєкту –

Завантажити

Позитивна

Так

Картка аналізу проєкту – Завантажити

 

Згідно із цільовою Програмою «Партиципаторне бюджетування (бюджет участі) у м.Хорол» (2018-2020 роки) визначено період голосування – з 20 жовтня по 30 жовтня 2019 року включно. Підрахунок голосів та оголошення результатів з визначенням єдиного проєкту-переможця заплановано на 31 жовтня 2019 року. Заповнені бюлетені для голосування (з відміткою за один проєкт) приймаються двома способами:

1) безпосередньо у пункті для голосування за адресою: м. Хорол, вул. Незалежності, 37 (приймальня міського голови;

2) на електронну адресу Хорольської міської ради: [email protected]

У бюлетені вказуються Ваші персональні дані (прізвище, ім’я, по батькові, дата народження та адреса фактичного місця проживання). Для участі в голосуванні допускаються громадяни, які досягли 18-річного віку і проживають на території міста Хорола. Із п’яти запропонованих проєктів Ви обираєте лише один (!), за який віддаєте свій голос в підтримку. За підсумками голосування проєкт-переможець, вартість якого не перевищує 300,0 тис. гривень, буде реалізовано в 2020 році з подальшим фінансуванням за рахунок коштів міського бюджету.

Бюлетень для голосування за проєкти в бюджеті участі Хорольської міської радизавантажити.

Розпорядження міського голови про затвердження пункту голосування по бюджету участі на 2020 рік від 21.10.2019 р. №81-р – завантажити.

Якщо Ви хочете бачити позитивні і прогресивні зміни в нашому місті – не будьте байдужими! Підтримайте авторів поданих проєктів, проголосуйте за найбільш цікавий, актуальний, потрібний на Вашу думку проєкт для розвитку благоустрою Хорола.

Контакти для консультацій: відділ соціально-економічного та стратегічного розвитку міста, тел. (05362) 33-6-96, e-mail: [email protected].

 

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]