Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

дикої природи видів флори фауни березня всесвітнього цінність збереження лісів видами підвищити засоби існування народів обізнаність громад серед організації конвенції
3 березня - Всесвітній день дикої природи
2021-03-03

20 грудня 2013 року шістдесят восьмої сесією Генеральної Асамблеї ООН прийнято резолюцію, якою постановлено відзначати 3 березня День дикої природи. У резолюції з цього приводу зазначається цінність диких тварин і рослин, особливо тих, які потребують захисту. 193 члени Генеральної Асамблеї ООН в черговий раз підкреслили цінність для людства дикої природи та усіх її мешканців, прийнявши резолюцію, яка проголошує 3 березня Всесвітнім днем дикої природи.

Тема цьогорічного Всесвітнього дня дикої природи "Ліси та засоби до існування: підтримка людей та збереження планети". Його мета  підвищити обізнаність про величезну цінність лісів та видів дикої природи, що мешкають у лісах, їх невід'ємний зв'язок із рівнем життя корінних народів і місцевих громад та пропагувати цінність традиційних практик та знань, що сприяють встановленню більш стійких відносин із цими важливими природними системами та просування моделі і практики управління лісами та лісовими ресурсами, які враховують як добробут людини, так і довгострокове збереження лісів, їх екосистем, видів дикої фауни та флори.

За словами генерального секретаря СІТЕС Джона Скенлона, цей день являє собою унікальну можливість познайомитися з красою і розмаїттям форм дикої природи, а також підвищити свідомість та розуміння необхідності збереження видів дикої флори та фауни. Секретаріат Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення у своєму зверненні з нагоди відзначення Всесвітнього дня дикої природи закликає всі держави-члени ООН, інші глобальні, регіональні та субрегіональні організації, неурядові та молодіжні організації і всіх заінтересованих осіб серед іншого: підвищувати обізнаність щодо теми Всесвітнього дня дикої природи 2021, організовувати кампанії на підтримку збереження та сталого використання лісової дикої природи та екосистем, з особливим акцентом, коли це можливо, на традиційні знання та засоби існування корінних народів і місцевих громад та висвітлювати інформацію пропроведені заходи на вебсайті Всесвітнього дня дикої природи: www.wildlifeday.org/content/events.

Водночас, цей День покликаний нагадати нам про необхідність активізації боротьби зі злочинами проти дикої природи, привернути увагу до проблеми браконьєрства, що має далекосяжні екологічні, економічні та соціальні наслідки.

Нагадаємо, що саме 3 березня 1973 року було прийнято Конвенцію, що регулює міжнародну торгівлю рідкісними видами флори і фауни, відому як СІТЕС. Під міжнародною охороною на сьогодні знаходиться близько 5600 видів тварин і 30 тисяч видів рослин. Учасниками Конвенції є 180 держав, серед яких і Україна.

У свою чергу ми хочемо закликати всіх любителів флори та фауни об’єднатися і влаштувати у цей День цікаву та захоплюючу подорож у світ дикої природи, адже Україні дійсно є чим пишатися і що показати!

Оголошення
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

16 квітня 2024 року о 14:00 год. відбудеться сьоме засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]