Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

героїв сотні небесної лютого народу районної україни гідності шевченка революції революціонерів українського учасники слава слова національних життя полягли міської історії
20 лютого – День Героїв Небесної Сотні
2019-02-20

Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава. І воля святая!

Ці знакові слова Тараса Григоровича Шевченка – духовного гетьмана Майдану стали закликом і потужною рушійною силою для національних героїв у боротьбі проти свавілля злочинної влади, яка призвела до зубожіння українського народу. Саме ці слова Великого Кобзаря із вуст вірмена Сергія Нігояна, Героя України, Ангела Небесної Сотні, стали гаслом для українців під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року). Віщі слова Шевченка мають незбагненну силу й магію. Вони не втрачають актуальності й глибокого змісту через роки й віки. У Шевченкових словах уся наша історія, уся могутність і незламний дух українського народу.

Понад два століття минуло з того часу, як скарбниця української поезії поповнилася унікальними творами генія українського народу і незгасним вогнем усеперемагаючого патріотизму пролилась на Євромайдані в ім’я рідної землі та задля блага народу.         

У пам’ятний день, 20 лютого 2019 року, хорольська громада разом зі всією Україною відзначила День Героїв Небесної Сотні, вшанувала подвиг та увічнила пам'ять протестувальників, які пролили свою кров заради нашого з вами щасливого майбутнього. Мітинг-реквієм із покладанням квітів традиційно відбувся на площі Т.Г.Шевченка по центральні вулиці Небесної Сотні, названій на честь відчайдушних і мужніх революціонерів. Участь у пам’ятному віче з нагоди скорботної дати, коли згасли полум’яні серця відважних національних революціонерів, взяли представники й керівники Хорольської районної державної адміністрації, районної ради, міської ради, районної організації воїнів-інтернаціоналістів,  депутати міської, районної й обласної ради, учасники Майдану Гідності, учасники антитерористичної операції, представники підприємств, установ і організацій, учнівської і студентської молоді, актив громади міста та району.

Найактивніші учасники акції протесту відчайдушно, з особливим запалом захищали ідеали демократії, відстоювали права і свободи людини, європейське майбутнє України. 18-21 лютого 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинуло понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – саме 20 лютого. 

Пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення і вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року). У ті трагічні, жахливі дні в історії України ми втратили найкращих і найсміливіших наших співвітчизників, які загинули від куль снайперів, але отримали справжню незалежність. Саме тоді було змінено хід історії та врятовано європейську цивілізацію. Цілком заслужено загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною Сотнею, які подали уроки мужності не лише для українців, а й для світової спільноти.

Присутні на заході, в знак скорботи, поклали до тематичного стенду «Небесна Сотня» червоні гвоздики, а учні міських шкіл – виготовлених власноруч паперових ангелів. Не оминули своєю увагою і Героїв АТО, які полягли смертю хоробрих за рідну Україну. Згадали наших загиблих земляків Андрія Деребченка, Сергія Сергієнка, Андрія Корну, які воювали на східних рубежах нашої країни за ідеологію революціонерів Євромайдану.

Під звучання тужливої народної пісні-реквієму «Плине кача по Тисині…» хорольці вшанували хвилиною мовчання національних Героїв, життя яких обірвалося під час Революції гідності задля суспільної справедливості і щасливого  майбутнього в розвиненій цивілізованій країні європейського типу. Тож ми повинні пам’ятати цей значимий подвиг і виховувати на його прикладі високі патріотичні почуття у підростаючого покоління.

Вічна пам'ять Героям небесного легіону, які полягли у  боротьбі за вільний вибір народу, за суверенну незалежну Україну. Слава Героям! Слава Україні!

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]