Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

україни соборності громади республіки народної українського української злуки свято національного земель прагнення український боротьбі єдність нашої народ проголошення територіальної хорольської
Звернення міського голови з нагоди Дня Соборності та Свободи України
2024-01-22

День Соборності України: вшанування борців за національне єднання. Шановні жителі Хорольської міської територіальної громади, дорогі українці!

День 22 січня увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України, День Свободи, день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Цей знаменний день символізує єдність України, нагадує, що всі ми – один великий нескорений український народ.

Офіційно це свято встановлене Указом Президента України «Про День Соборності України» від 13 листопада 2014 року № 871. У 2024 році ми відзначаємо 106-ту річницю проголошення незалежності Української Народної Республіки.

Акт Злуки став історичним об’єднанням українських земель в одній державі. Він увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття. Ця подія стала основоположною віхою українського державотворення.

Ідея соборності бере свій початок від об’єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві. Її втіленням займалися українські гетьмани Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Петро Дорошенко, Пилип Орлик. Вона знаходила своє вираження в боротьбі українського народу за територіальну цілісність і єдність у ХVІІІ-ХХ століттях. Сьогодні нас розділяють різні епохи, але об’єднують однакові прагнення. Як і колись, так і нині, в ХХІ-му столітті, ця боротьба триває. Український народ знову відстоює ідею цілісності нашої держави у нерівній криваві боротьбі з російським агресором.

Переконаний, що тисячі воїнів, які захищають рідну землю на Сході країни, не дадуть ворогу жодного шансу зламати дух українського народу, а синьо-жовте знамено гордо майорітиме над нашою вільною, незалежною, єдиною, соборною державою.

Бажаю мешканцям Хорольської міської територіальної громади та всім українцям міцного здоров’я, добра, миру, злагоди і глибокої, незламної віри в перемогу та гідне майбутнє рідного краю, нашої громади, всієї держави!

З Днем Соборності України!

Зі святом нашого національного єднання!

 

Із повагою – міський голова Сергій ВОЛОШИН

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]