Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

фізичних платників податків заяви державного реєстру внесення проживання електронного кабінету через реєстрі державному реєстрацію фізичні україни документів електронний особи
Зміна адреси реєстрації місця проживання у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків
2023-05-08

Відповідно до п. 70.7 ст. 70 розд. ІІ Податкового кодексу України та п. 1 розд. IX Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822, при зміні адреси реєстрації, фізичні особи зобов’язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання 

Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків за ф. № 5ДР або Заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та номером паспорта за ф. № 5ДРП відповідно.

Фізичні особи подають зазначені заяви особисто або через представника до Державної податкової інспекції за своєю податковою адресою (місцем проживання, далі - ДПІ), а у разі зміни місця проживання - до ДПІ за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якої ДПІ.

Згідно з п. 3 розд. ІХ Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків для заповнення Заяви використовуються дані документа, що посвідчує особу, та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.

Водночас повідомляємо, що Заяву за формою № 5ДР можна подати                         в електронній формі (з відсканованими копіями підтверджуючих документів, необхідних для внесення змін до Державного реєстру), за допомогою інформаційно-комунікаційної системи «Електронний кабінет».

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за посиланням: http://cabinet.tax.gov.ua , а також через офіційний вебпортал ДПС України.

Електронний кабінет складається із двох функціональних частин: відкрита  (загальнодоступна) та приватна (особистий кабінет).

Вхід до приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету здійснюється після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів – кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID).

У режимі «Електронний кабінет для громадян» після подання заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб - платників податків та додавання сканованих копій документів, необхідних для внесення змін до Державного реєстру, є можливість обрати ДПІ, до якої особа може звернутись для отримання документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків. ДПІ необхідно вибрати з переліку, що пропонується.

Для ознайомлення користувачів з роботою Електронного кабінету функціонує розділ «Допомога», який є доступним як у відкритій, так  і у приватній частині кабінету. Даний розділ детально ознайомить користувача із роботою Е-кабінету та кожним із його сервісів.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]