Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Завітало свято в Павлівку!
2021-09-04

День села – родинне свято, яке об’єднує і гуртує односельців. Для багатьох людей село стає особливим рідним краєм, маленькою Батьківщиною, а то й криницею чистої джерельної води для спраглої душі. У селі Павлівці, 4 вересня, гучно й урочисто відзначили День села місцеві жителі та гості. Традицію таких святкувань у Хорольській міській територіальній громаді започаткував міський голова Сергій Волошин.

На теренах Хорольщини такі заходи для селян стали популярними, масштабними і естафета їх відзначення передається від одного до іншого, як вогнище родинного тепла.

Від імені очільника громади зі святом села привітали усіх присутніх заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Валентин Місніченко та староста Клепачівського округу Юрій Гузик. Вітальну промову адресував присутнім і голова правління СВК «Перемога» Анатолій Пасюта.

У цю осінню жовто-багряну пору щедро рясніють на календарі  заходів святкування днів села у різних старостинських округах. Вони проводяться за підтримки й сприяння виконавчого комітету Хорольської міської ради, відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини міської ради, а також місцевих меценатів, яким не байдужий духовно-культурний розвиток громади. І цього разу святкування Дня села Павлівки не обійшлося без матеріально-фінансової підтримки СВК «Перемога» в особі його керівника – Анатолія Пасюти.

Місцеві господині частували гостей святкового дійства варениками, а за рахунок господарства кожного пригостили смачною кашею та запашними короваями з нового врожаю. Глядачів свята порадували сольними номерами місцеві зірки-вокалісти, а пісенними композиціями зачарували веселі й запальні аматорські самодіяльні колективи Шишаківського СБК – ансамблі «Мереживо» і «Віолла».

Силами СВК «Перемога» та КП «Добробут» Хорольської міської ради щодня покращується благоустрій Павлівки. У цьому селі місцеве господарство докладає чимало зусиль для створення зручних і комфортних умов проживання людей: відремонтовано ФАП, побудовано церкву, оновлено автобусну зупинку й облаштовано посадковий майданчик до неї, виконано дрібний ремонт дорожнього покриття, благоустроєно громадські місця, взимку регулярно розчищаються дороги від снігових заметів та багато іншого. Така господарська підтримка та налагодження ефективної співпраці з органом місцевого самоврядування є важливою передумовою для створення й підтримки повноцінного життєвого середовища громади.

У Павлівці живуть різні, але однаково гостинні, щирі, добрі, талановиті й працьовиті люди. Із давніх давен тут прийнято гуртом розділяти найважливіші моменти життя кожного односельця – чи то радості, чи то біди. Завдяки взаємопідтримці та єдності, готовності прийти на допомогу за першим же покликом, павлівчан із глибини віків по-народному називають «панєбрати». Історія зародження Павлівки сягає у сиву давнину – перші згадки про нього датуються початком XIV століття. 7 березня 1931 року в селі було створено артіль «Перемога». Тепер однойменну назву носить успішне сучасне господарство, яке творить нову історію села, будує щасливе майбутнє для людей.

Усі здобутки нашої громади були б неможливими без таких жителів, якими славиться Клепачівський старостинський округ. Своєю самовідданою працею й теплом сердець місцеві мешканці примножують славу села, старостату й усієї громади. Тут люди шанують і зберігають найкращі прадавні традиції, звичаї, обряди, фольклор, аби передати їх у спадок новим поколінням.

Нехай ніколи не міліє джерело віри, надії й любові до рідної землі, а святкування днів села проводяться із року в рік ще з більшим розмахом і в ширшому колі односельців та гостей.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]