Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

кордоном підозру понад працевлаштування поліції послуг надання ошукали повідомлено управління схему україни вчиненні фігурантам кримінального правоохоронці слідчі діяльності комп’ютерну поліцейські
Заробили понад 2 млн гривень на працевлаштуванні людей за кордоном: кіберполіція викрила організовану групу шахраїв
2023-10-04

Зловмисники пропонували громадянам внести передоплату за надання послуг із працевлаштування за кордоном. У такий спосіб вони ошукали понад 180 осіб. Фігурантам повідомлено про підозру. Шахрайську схему припинили оперативники управління протидії кіберзлочинам в місті Києві спільно зі слідчими Голосіївського управління поліції обласного главку під процесуальним керівництвом Голосіївської окружної прокуратури м. Києва.

У травні цього року правоохоронці викрили 26-річного киянина, який організував злочинну схему та залучив до протиправної діяльності своїх знайомих. Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Підприємливий чоловік ретельно продумав деталі вчинення злочинів та розподілив обов’язки між спільниками. За його вказівкою фігуранти створили три фіктивні підприємства для надання нібито юридичних послуг із працевлаштування за кордоном. Аферисти також рекламували свої «послуги» в інтернеті. Спілкування здійснювалося у форматі call-центру. Основною умовою була передоплата. Після отримання грошей на підконтрольні рахунки шахраї «зникали».

Встановлено, що за майже два роки злочинної діяльності учасники угруповання ошукали більше 180 громадян на понад 2 млн грн.

У ході кропіткої роботи та аналізу інформації, отриманої у ході розслідування, поліцейські ідентифікували ще трьох зловмисників. Правоохоронці провели санкціоновані обшуки. Вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, накопичувачі даних, банківські картки, документи, готівку тощо.

Слідчі відкрили кримінальне провадження чч.. 3, 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії з метою встановлення можливих спільників.

Департамент кіберполіції Національної поліції України

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]