Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Заборона торгівлі алкоголем уночі на території м. Хорола
2018-05-17

Проблема зловживання алкоголем є досить актуальною соціальною і медичною проблемою у наші дні для багатьох держав. Об’єми споживання алкоголю в усьому світі говорять про сумну статистику. Навіть малі дози вживання алкоголю призводять до негативних наслідків та нещасть: автокатастроф, травмування та позбавлення працездатності, розпаду сім’ї, асоціальності, втрати духовності та повної деградації людини у суспільстві.

Масштаби великих неприємностей від впливу алкоголю вражають, тому цю проблему людства цілком справедливо вважають соціальним злом. У групу ризику насамперед потрапляє підростаюче покоління: діти, підлітки, молодь, серед яких – майбутні матері. Алкоголь особливо згубно впливає на несформований організм, отруюючи токсинами і поступово руйнуючи його.

Щорічно в Україні через алкоголізм помирає понад 40 тис. людей. За даними Всесвітньої організації здоров’я, Україна за рівнем вживання алкоголю посідає 6 місце в світі. Також невтішна ситуація з вживанням алкоголю серед підлітків – понад 83% з них вже мали досвід вживання спиртних напоїв. В ході соціологічного опитування майже 35% підлітків зазначили, що їм легко або дуже легко придбати алкогольні напої.

У зв’язку з загостренням цієї проблеми на загальнодержавному рівні виникла необхідність встановити обмеження на продаж в Україні алкогольних напоїв в нічний час. Згідно з ухваленим Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових» від 22.03.2018 року №3149, Хорольська міська рада в межах території міста Хорола встановила заборону на продаж алкогольних напоїв суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) у визначений час доби – з 22:00 години до 06:00 години. Ця заборона встановлена прийнятим відповідним рішенням 44-ої позачергової сесії Хорольської міської ради сьомого скликання і вступає в дію з моменту його оприлюднення в засобах масової інформації – з 18 травня 2018 року.

 

Рішення сесії «Про заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території міста Хорол в нічний час» від 11 травня 2018 року №1074 – завантажити.

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]