Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

рослин україни книги червоної видів рідкісних збереження занесених (порушення зокрема первоцвітів можна також щороку торгівля купівлю метою первоцвіт» інспекція екологі
Всеукраїнська екологічна акція «Первоцвіт» задля збереження рідкісних рослин
2024-03-11

Незабаром прийде Весна і з-під снігу покажуться перші квіти. Водночас, як мало ми знаємо про ці дивні рослини – первоцвіти. Їм не страшні ні раптовий сніг, ні морози – до примх погоди вони прекрасно пристосувались, чого не можна сказати про людей, які зривають їх для власного задоволення, а «горе бізнесмени» знищують мільйони рослин заради тимчасової наживи.

Державна екологічна інспекція центральногоокругу інформує, що з настанням весняно-літнього періоду особливо актуальним є питання збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу, у тому числі занесених до Червоної книги України.

Щороку, у весняний період, має місце торгівля громадянами ранньоквітучими видами рослин, зокрема й тими, що занесені до Червоної книги України, є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення.

З метою збереження видів рослин, занесених до Червоної книги України, Інспекція щороку проводить заходи під назвою «Первоцвіт», їх метою є запобігання протиправному збиранню, продажу та вивезенню за межі України рідкісних видів рослин.

ПОПЕРЕДЖАЄМО! Законодавство України суворо забороняє збір, продаж і купівлю рідкісних дикорослих рослин. Зокрема, за збір, продаж та купівлю первоцвітів, передбачена адміністративна відповідальність за статтею 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КупАП), з накладенням штрафу від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 45420 до 151400 грн).

Стаття 90 (порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України), а також статті 159 і 160 КупАП (порушення правил торгівлі на ринках і торгівля з рук у невстановлених місцях) також передбачають штрафи.

Більша частина первоцвітів занесена до Червоної книги України та підлягає суворій охороні. Їх не можна зривати, викопувати чи в інший спосіб використовувати частини цих рослин! Не зривайте первоцвіти! Бережіть це творіння природи, що знаходиться на межі зникнення. Якщо ми не збережемо їх зараз, наші діти можуть їх не побачити!

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]