Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

україни проведення серпня пам’яті захисників заходів незалежність боротьбі територіальну війни російсько-української акції загинули суверенітет цілісність інших цього передбачає використання матеріалі
Всеукраїнська акція пам’яті "Сонях"
2023-08-28

Згідно Указу Президента України, починаючи з 2019 року, 29 серпня відзначається День пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Дата обрана тому, що 29 серпня 2014 року сталася одна з найкривавіших трагедій російсько-української війни – колони українських бійців почали виходити із Іловайського котла так званим «зеленим коридором» і цинічно були розстріляні майже впритул російськими військами.

За офіційними даними – 366 українських воїнів загинуло, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 128 потрапили в полон, 42 вважаються зниклими безвісти…

Цього року Кабінет Міністрів України розпорядженням від 11.07.2023 р. №617-р затвердив план заходів до Дня пам’яті захисників, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цим планом передбачено проведення у Києві та інших населених пунктах низки національно-патріотичних заходів:

29 серпня – загальнонаціональна хвилина мовчання, яка передбачає призупинення на цей час роботи в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях, руху громадського та приватного транспорту (за можливості).

Приспущення Державного прапору України на адміністративних будівлях.

Проведення Всеукраїнської акції пам’яті «Сонях».

Квітку соняха обрано символом цього дня, бо трагічні події російсько-української війни 29 серпня 2014 року розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. Використання соняха як символу Дня пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, це не лише вшанування пам’яті захисників України, не лише формування державних традицій відзначення цього дня та патріотичне виховання молоді, це – символ усвідомлення українським суспільством ціни незалежності та необхідності захисту нашої держави.

Проведення акції передбачає власноручне створення дітьми, молоддю і усіма охочими стилізованих соняхів із паперу, тканини або інших матеріалів та використання їх як аксесуарів або елементів одягу. Пропонуємо усім долучитись до акції й тим самим вшанувати памʼять про полеглих.

Можна організувати проведення майстер-класів з виготовлення квітки соняшника, організувати тематичні конкурси/виставки малюнків, літературно-художні заходи патріотичного спрямування із залученням учасників, ветеранів російсько-української війни, публікації наукових праць, збірок документів і матеріалів, енциклопедичних, довідкових, науково-популярних та інших видань, присвячених вшануванню захисників України.

Також нагадуємо, що 29 серпня буде обмежено трансляцію розважальних програм і проведення розважально-концертних заходів.

 

Просимо усіх мешканців Хорольської міської територіальної громади долучитися до заходів по вшануванню пам'яті загиблих Героїв!

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]