Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міста місто війни хорол окупантів хорольщини визволення мирне хорола бачило хорольців світової історії вітаю знову російської другої різні народження
Вітання міського голови з Днем міста та 81-ою річницею визволення Хорольщини
2024-09-19

З 81-ою річницею визволення Хорольщини від нацистських окупантів та 941-м Днем народження славетного Хорола!

Головною знаковою подією цієї вересневої пори для нашої громади є День заснування міста Хорола. Поряд з цим ми відзначаємо 81-ту річницю визволення Хорольщини від нацистських окупантів у роки Другої світової війни. З кожним роком ми все ближче наближаємося до тисячоліття нашого прадавнього Хорола з багатою історичною спадщиною, легендами та особливими людьми.

Як вдячні нащадки, ми прагнемо зберегти, захистити від зовнішніх загроз, примножити й передати наступним поколінням усю нашу любов, прихильність і пошану до одного з найдавніших міст Полтавщини.

Через збройну агресію російської армії ми порушуємо старі добрі традиції і не можемо відзначати такі важливі свята з гучними урочистостями та пишним святкуванням. Найголовніше сьогодні – це спокій і безпека мешканців міста та мирне небо над ними. За це ми доземно вклоняємося тим, хто тримає лінію оборони й стримує ворожу навалу російських окупантів. За це ми всі в неокупному боргу перед новітніми Героями, які поклали свої життя на вівтар жертовності російсько-української війни.

Декілька разів у своїй історії місто згорало від рук завойовників, але як фенікс, знову й знову повставало з попелу. Перші поселення тут були ще з часів Трипілля, однак офіційна згадка про місто Хорол з’явилася у 1083 році в духовній Володимира ІІ Мономаха. Місто було справжнім форпостом русичів, тому не раз ставало свідком кривавих сутичок слов’ян. У різні часи й епохи Хорол входив до складу Великого князівства Литовського, Речі Посполитої, а згодом – Російської імперії.

Кривавою сторінкою у пам’яті хорольців затаврувалися лихоліття Другої світової війни. Відразу після окупації міста, гітлерівці створили один з найбільших таборів смерті – концтабір «Хорольська яма». Хорол – неповторне унікальне місто, яке бачило величні та трагічні сторінки історії, бачило різні долі багатьох людей, від князів до сучасних поколінь. Воно невелике, але тихе і затишне, маленькими кроками рухається у напрямку європейського розвитку, який обрала наша воююча країна і обов’язково виборе право на мирне, заможне і гідне життя. Хоролу є про що розказати і є чим здивувати!

Вітаю зі святом тих, хто народився і виріс у Хоролі, кого поєднала доля з нашим містом, що має свій характер, особливий колорит, добрі традиції і славну історію. Закликаю об’єднатися у любові до нашого міста, спільними зусиллями працювати і жити задля його добробуту та процвітання. Від кожного з нас залежить його подальша, благополуччя і щасливе майбутнє. Тож з нагоди Дня народження рідного міста від усієї душі вітаю всіх хорольців та бажаю спокою, безпеки та мирного неба над головою.

 

З повагою – міський голова Сергій ВОЛОШИН

Оголошення
     
До уваги жителів Хорольської міської територіальної громади!

30 вересня 2024 року о 10 год. 00 хв. за адресою: м. Хорол центральна площа (поруч з фонтаном) відбудеться прийом побутових відходів, а саме: відпрацьовані батарейки, люмінесцентні лампи та ртутновмісні термометри відповідно до обласної програми «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2022-2024 роки» з метою їх вивезенням (екобусом) та подальшою утилізацією.

     
     
Оголошення про кандидатів на заміщення посади

23 вересня 2024 року відбулося І засідання конкурсної комісії на заміщення посади керівника Шишаківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області.

     
     
Повідомлення про скликання 2 пленарного засідання 59 сесії

23 вересня 2024 року о 09:00 год. відбудеться друге пленарне засідання 59 сесії Хорольської міської ради восьмого скликання за адресою: м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4, Тел.: (05362)33-3-44 (гаряча лінія),
E-mail: [email protected]