Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Виплати ВПО в серпні продовжать автоматично
2023-07-19

Кабінетом Міністрів України 11.07.2023 прийнято постанову №709 «Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб», якою визначено нові підходи до надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Запитання: Чи потрібно звертатися і куди, щоб виплати ВПО продовжували виплачувати? 

Відповідаємо: Для всіх внутрішньо переміщених осіб, які вже отримують допомогу, з 1 серпня 2023 року її виплату буде продовжено автоматично на 6 місяців, тобто по січень 2024 року, включно.

Допомога продовжується для всіх внутрішньо переміщених осіб, які проживають в Україні і є внутрішньо переміщеними особами у раніше призначених розмірах:

- для осіб з інвалідністю та дітей – 3 тис. грн на місяць;

- для інших категорій осіб – 2 тис. грн. на місяць.

Відповідно, виплати не продовжуватимуться особам, які перебувають за кордоном понад 30 календарних днів поспіль без обґрунтованих причин, що підтверджуються документально (обґрунтованими вважаються причини, коли людина була у службовому відрядженні чи на стажуванні, перебувала на лікуванні або реабілітації, доглядала за хворою дитиною, оздоровлювала дитину та ін.). Також не продовжуватимуться виплати тим, хто повернувся до покинутого місця проживання.

Крім того, виплати не продовжуватимуться особам, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі або були засуджені за колабораціонізм.

Також уточнено, що виплати із 1 вересня 2023 року будуть припинені тим громадянам, чий майновий стан дозволяє здійснювати суттєві витрати без допомоги держави. А саме, тим ВПО, які від моменту ухвалення даної постанови придбали новий транспортний засіб, придбали земельну ділянку, квартиру, будинок на суму понад 100 тис. грн.

Не отримуватимуть допомогу також українці, які мають на депозитному банківському рахунку кошти у загальній сумі понад 100 тис. грн, або придбали іноземну валюту, а також банківських металів на загальну суму понад 100 тис. грн.

Українцям, які мають у власності житло, що розташоване на інших територіях ніж тих, де ведуться активні (можливі) бойові дії або які є окупованими, площею понад 13,65 м2 на одного члена сім’ї, виплати також припиняються.

При цьому, ухваленими змінами надано можливість отримувати допомогу внутрішньо переміщеним особам, у яких народились діти після переміщення.

Важливо! Виплата допомоги буде продовжена автоматично, без необхідності додаткового звернення. У разі виникнення додаткових питань щодо надання або продовження виплати допомоги на проживання ВПО  надаємо телефон обласної безкоштовної гарячої лінії Департаменту соціального захисту населення: 0(800)500-620.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]