Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Важлива інформація від міграційної служби
2022-03-10

Постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 р. № 170 затверджено ТИМЧАСОВИЙ ПОРЯДОК внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Цей Тимчасовий порядок визначає процедуру внесення до паспорта громадянина України для виїзду за кордон  інформації про продовження строку його дії, а також до паспорта для виїзду за кордон батьків (одного з батьків), іншого законного представника дитини інформації про дитину.

Внесення до паспорта для виїзду за кордон законного представника інформації про дитину, здійснюється на підставі заяви законного представника, до паспорта якого вноситься така інформація.

Документи для внесення до паспорта для виїзду за кордон законного представника інформації про дитину, подаються ним до територіального підрозділу ДМС за місцем звернення.

До паспорта для виїзду за кордон законного представника вноситься така інформація про дитину:

1) прізвище та власне ім'я;

2) фотокартка дитини;

3) дата народження;

4) унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному

реєстрі (за наявності);

5) дата внесення інформації про дитину;

6) дані територіального підрозділу ДМС, які внесли інформацію (код);

7) найменування посади, підпис, прізвище та ініціали особи, яка здійснила внесення інформації.

Внесення інформації про дитину здійснюється в день звернення законного представника безоплатно.

Законний представник для внесення до паспорта для виїзду за кордон інформації про дитину подає такі документи:

1) паспорт для виїзду за кордон;

2) заяву про внесення до паспорта для виїзду за кордон інформації про дитину (далі - заява про внесення інформації*);

3) свідоцтво про народження або документ, що підтверджує факт народження, виданий компетентними органами іноземної держави. У разі відсутності свідоцтва про народження законний представник може подати витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження;

4) дві фотокартки дитини розміром 3,5 х 4,5 сантиметра, зображення на яких відповідає вимогам до фотокарток, що подаються для оформлення або обміну документів;

5) документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника.

У разі закінчення строку дії паспорта для виїзду за кордон, такий

строк може бути продовжено до п’яти років на підставі заяви особи або її законного представника.

Заява про внесення до паспорта для виїзду за кордон інформації про
  продовження строку його дії подасться разом з паспортом для виїзду за кордон до територіального підрозділу ДМС за місцем звернення.

Внесення до паспорта для виїзду за кордон інформації  про продовження строку його дії здійснюється безоплатно в день звернення особи, на чиє ім’я оформлено паспорт, чи її законного представника.

Оформити новий паспорт громадянина України для виїзду за кордон теперішнім часом немає технічної можливості.

Отже, в разі необхідності, Ви можете звернутись до Лубенського відділу УДМС у Полтавській області за адресою м.Лубни вул.Монастирська 4а.

Ми працюємо без вихідних з 9-00 до 16-00.

Довідку можна отримати за тел.71180, 71130.

Про документи, що освідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус

Відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», Указу Президента України від 24 лютого 2022 р. №64 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 р. №2102-IX «Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні», в умовах воєнного стану Державною міграційною службою тимчасово призупинено роботу інформаційно-комунікаційних систем ДМС та надання адміністративних послуг, у тому числі оформлення і видачу паспорта громадянина України. Крім того, на теперішній час відсутня можливість персоналізації на Державному підприємстві «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів» та доставки виготовлених документів (паспорт громадянина України) безпосередньо до територіальних підрозділів ДМС.

Громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства, які знаходяться на території України на законних підставах на період воєнного стану повинні мати при собі документи, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України чи спеціальний статус. Такими документами, для громадян України є, паспорт громадянина України у формі картки або книжечки, паспорт громадянина України для виїзду за кордон. Для іноземців та осіб без громадянства - посвідка на постійне проживання, посвідка на тимчасове проживання, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту.

Зазначені документи мають певний строк дії.

На період дії воєнного стану у громадян України, іноземців та осіб без громадянства обмежена можливість обміну документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи або вклеювання фотокартки до паспорта громадянина України  по досягненню 25- і 45-річного віку.

Враховуючи вищевикладене, до відповідного нормативного врегулювання або відновлення роботи ДМС, можливе під час перевірки документів відповідно до вимог Порядку перевірки документів в осіб, огляду речей, транспортних засобів, багажу та вантажів, службових приміщень і житла громадян під час забезпечення заходів правового режиму воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2021 № 1456 для посвідчення особи, підтвердження громадянства України чи спеціального статусу, особи можуть пред’являти документ строк дії якого закінчився, або до якого своєчасно не вклеєна фотокартка як документа, що посвідчує особу.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]