Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

здоров’я медичних міської працівників життя хорольської охорони первинної центр голова людей медиків умовах липня лікарні медицини хорольський номінації кращий клятві
Урочисті миті відзначення Дня медичних працівників у Хорольській громаді
2024-07-26

Медичні працівники – гордість нашої громади і держави! Ми стали більше цінувати професію лікарів, медперсоналу середньої ланки, парамедиків, санітарів, фельдшерів  та всіх тих, хто ціною надлюдський зусиль вносить свій вклад у розвиток сфери охорони здоров’я, ефективне впровадження сучасних методів діагностики та лікування хвороб. І хоч в реаліях сьогодення атмосфера урочистостей не дуже радісна, але вклад медиків у боротьбу за життя і здоров’я людей має неабияку вагу й заслуговує на увагу та шану в такий особливий день. 

З минулого року святкування Дня медичних працівників установлено 27 липня згідно з Указом Президента України від 13.06.2023 №327/2023.

З нагоди відзначення Дня медичних працівників, напередодні професійної дати, 26 липня 2024 року, у залі засідань поліклінічного відділення міської лікарні відбулися лаконічні урочистості за участі представників місцевої влади, керівників та працівників медичних установ Хорольської міської територіальної громади. Святковий захід відкрили головні лікарі медичних установ – Михайло Виноград та Леонід Соболь.

Міський голова Сергій Волошин та голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко відзначили, що праця медичного персоналу різних рівнів і ланок в умовах воєнного стану має надзвичайно важливе значення, адже люди в білих халатах і пікселі рятують життя, забезпечують медичну допомогу хворим, пораненим та постраждалим від збройної агресії російської федерації. Вони працюють у надзвичайно напружених та складних умовах, де часто існує загроза для їх власної безпеки. Праця наших медиків в умовах непростих реаліїв сьогодення стала особливо цінною і важливою для збереження життя та здоров’я людей, а також для підтримки морального духу як військових, так і цивільних. Міський голова відмітив високий рівень надання медичних послуг закладами первинної і вторинної ланок медицини. Відмітив, що непростою ціною вдалося зберегти мережу ПМСД і утримувати 31 ФАП та 10 амбулаторій. Реальний стан міської лікарні, яка отримала високий статус кластерної у межах госпітального округу, все ближче наближається до взірцевої.

З метою визнання і звеличення суспільно значимої праці медиків закладів первинної і вторинної спеціалізованої медицини Хорольської міської ради щорічно проводиться конкурс на визначення лауреатів Премії імені М.Т.Полонського, щоб гідно відзначити найкращих кандидатів до Дня медичних працівників. Конкурс проводиться задля звеличення непростої праці вірних клятві Гіппократа представників закладів охорони здоров’я Хорольської міської територіальної громади, підвищення їх авторитету та мотивації для подальших професійних здобутків.  

Нагадаємо, що 08 липня 2024 року в залі засідань Хорольської міської ради відбувся конкурс по визначенню переможців на звання лауреатів престижної в громаді Премії імені видатного славетного хірурга початку ХХ століття Михайла Тимофійовича Полонського. Цьогоріч керівники КНП «Хорольська міська лікарня» (Михайло Виноград) та КНП «Хорольський центр первинної медико-санітарної допомоги» (Леонід Соболь) подали до участі в конкурсі шестеро кандидатів у трьох традиційних номінаціях.

За результатами таємного голосування переважною більшістю голосів конкурсна комісія визначила переможців конкурсу:

1) у номінації «Кращий керівник закладу охорони здоров’я» – Юрія Анатолійовича Стороженка;

2) у номінації «Кращий лікар» – Ярослава Миколайовича Цимбала;

3) у номінації «Кращий медичний працівник середньої ланки» – Ольгу Борисівну Качаненко.

До Дня медичних працівників України переможці на звання лауреатів Премії імені М.Т.Полонського нагороджені іменними дипломами, пам’ятними знаками та грошовими сертифікатами у розмірі мінімальної заробітної плати (8000 грн) в якості матеріального заохочення. Відзначено й учасників конкурсу Подяками міського голови за вірність клятві Гіппократу, високий професіоналізм та багаторічну сумлінну працю у сфері охорони здоров’я – завідувача рентгенологічною службою, лікар-рентгенолог КНП «Хорольська міська лікарня» Павлухіна В.М., лікарку загальної практики – сімейної медицини  АЗПСМ №2 м.Хорол КНП «Хорольський центр ПМСД» Мороз Н.П. і завідувачку, акушерку ФАПу с.Грушине КНП «Хорольський центр ПМСД» Кожушко Т.Г.

Також нагороджено Грамотами міського голови за високі професійні здобутки працівників міської лікарні, центру первинної медико-санітарної допомоги, Хорольської підстанції у складі станції екстреної медичної допомоги №3 м.Лубни та Хорольського ВП ДУ «Полтавський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

У світі немає нічого ціннішого за життя, здоров’я і безпеку людини. Під час війни ця істина назавжи затаврувалася у нашій свідомості. Тож вам, шановні наші медики, бажаємо й надалі залишатися відданими обраній справі, міцно й самовіддано стояти на варті збереження здоров’я людей, дарувати шанс на порятунок життя.

Шановні працівники медзакладів Хорольщини та ветерани галузі! Прийміть найщиріші вітання з нагоди Вашого професійного свята! Бажаємо Вам подальших професійних здобутків, міцного здоров’я,  витримки, рішучості та впевненості в своїх діях. Залишайтеся вірними своїм професійним принципам і клятві Гіппократа!

 

 

Автор і фото: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про оголошення конкурсу

Оголошення конкурсу
  на заміщення посади керівника Шишаківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

     
     
Повідолення про оголошення конкурсу

Оголошуються конкурси на відбір суб'єктів оціночної діяльності, які будуть залучені для здійснення незалежної експертної оцінки наступних об’єктів комунальної власності Хорольської міської територіальної громади:

     
     
Оголошення про відкриті торги з особливостями

Виконавчий комітет Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області проводить відкриті торги з особливостями з метою закупівлі товару 

Дизельне паливо А-95 (скретч-картки та/або талони)

Код ДК 021:2015 - 09134200-9 Дизельне паливо

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4, Тел.: (05362)33-3-44 (гаряча лінія),
E-mail: [email protected]