Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Управління державної міграційної служби України в Полтавській області інформує
2021-09-25

Е - паспорт: що важливо знати

Цифрові копії біометричних паспортів у застосунку Дія мають наразі однакову юридичну силу з їх фізичними аналогами – пластиковою ID-карткою та паперовим закордонним паспортом (ЗП)*. Відтак, власники ID-картки та ЗП, зареєструвавшись на порталі  Дія, мають змогу особисто переконатися: коли паспорт завжди з тобою – це новий рівень зручності та комфорту.

Тож Міграційна служба Полтавщини відповідає на поширені запитання щодо використання е-паспорта у застосунку Дія.

Цифровий паспорт – це обов’язково?

Е-паспорти формуються виключно за бажанням особи, на ім'я якої оформлено паспорт у формі ID-картки або закордонний біометричний паспорт. Обидва е-паспорти генеруються БЕЗОПЛАТНО і в них, окрім основної, міститься додаткова інформація - про місце проживання та код платника податків.

У яких випадках можна користуватися е-паспортом?

Цифровий паспорт у Дії може пред'являтися на території України в багатьох випадках, коли потрібно посвідчити особу та/або підтвердити громадянство України. Це, наприклад:

подорожі залізницею або літаком у межах України;

медичне обслуговування;

здійснення банківських операцій;

отримання адміністративних, готельних, телекомунікаційних, бібліотечних, поштових послуг;

підтвердження особи на запит поліції та правоохоронних органів

придбання окремих товарів у магазині, коли покупцеві треба підтвердити свій вік.

Чи є обмеження у пред’явленні цифрових паспортів?

Такі обмеження справді є, але їх зовсім небагато. До них належать:

1) перетинання державного кордону України, крім випадків необхідності підтвердження особи громадянина України при в’їзді в Україну;

2) в’їзд на тимчасово окуповану територію України та виїзд з неї;

3) в’їзд, перебування, проживання або пересування у межах прикордонної смуги, вихід у територіальне море та внутрішні води України.

Чи приймає Міграційна служба е-паспорти для оформлення документів?

Міграційна служби Полтавщини чітко дотримується чинного законодавства. Тому всі територіальні підрозділи служби отримали необхідні роз’яснення та приймають електронні копії ID-картки для:

  • оформлення закордонного паспорта;
  • видачі за заявою особи довідки про внесення відомостей до Єдиного державного демографічного реєстру (так званого «витягу з Реєстру»).

Просимо звернути увагу, що:

- вимога надати фізичний аналог паспорта-картки можлива у разі, якщо виявлено розбіжності між інформацією про особу, зчитаною зі смартфона, та відомостями, внесеними до ЄДДР;

- для обміну ID-картки (крім випадків втрати або викрадення) необхідно пред’явити саме фізичний паспорт-картку, оскільки в подальшому такий паспорт підлягає анулюванню та знищенню в установленому порядку.

Нагадаємо, що застосунок #Дія безкоштовно завантажується в App Store та Play Market, а ідентифікація користувачів здійснюється за допомогою технології BankID або NFC (прикласти ID-картку до телефона із NFC-модулем).

*До відома. 23 серпня 2021 року набула чинності стаття 14-1 Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» № 5492-VI від 20.11.2012

Виникли питання звертайтеся на номер телефону «гарячої лінії» (0532)60-89-69 або  у соціальній мережі Facebook УДМС України в Полтавській області. https://www.facebook.com/udmspl

Бажаємо вам яскравих та вдалих подорожей, та не забувайте дотримуватися рекомендацій МОЗ при відвідуванні наших підрозділів!

 

 

УДМС України в Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]