Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

covid-сертифікати можна додатку сертифікат дія» потрібно серпня отримати цифровий згенерувати кордон дії» українські зможуть перевірити українці застосунку мінцифри covid-сертифікатів версії
Українцям дозволили їхати за кордон із цифровими Covid-сертифікатами
2021-08-20

Євросоюз офіційно визнав українські цифрові Covid-сертифікати, про що ідеться на офіційному сайті ЄС. Згенерувати такий сертифікат у додатку «Дія» та подорожувати із ним за кордон українці зможуть вже найближчими днями, орієнтовно, із суботи, 21 серпня. нформація про визнання ЄС електронних Covid-сертифікатів українців з'явилась у четвер, 19 серпня. 

У Мінцифри повідомляють, що вже завершилось і бета-тестування сертифікатів, тож скористатись ними можна буде вже за кілька годин або днів. «Ми надіслали оновлення в PlayMarket та AppStore та чекаємо від них підтвердження. Незабаром запустимо Covid-сертифікати в «Дії». Всі українці, які пройшли повний курс вакцинації, зможуть оновити застосунок до нової версії та згенерувати свій сертифікат у застосунку в декілька кліків», – сказав під час брифінгу 20 серпня міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як отримати цифровий Covid-сертифікат

Щоб отримати цифровий сертифікат, потрібно буде:

в оновленій версії застосунку «Дія» обрати «Послуги»;

далі – пункт «Covid-сертифікати»;

натиснути «Згенерувати сертифікат».

Запит на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я до «Дії» потрібно буде підтвердити цифровим підписом, що можна отримати у тому ж мобільному додатку. Covid-сертифікати працюватимуть, як й інші документи в Дії. Перевірити дійсність можна буде за QR-кодом.

Термін дії цифрового Covid-сертифікату у більшості країн наразі становить 180 днів, утім він може змінюватись – залежно від країни та нових медичних досліджень.

За словами Михайла Федорова, в додатку «Дія» також згодом з'являться Covid-сертифікати для внутрішнього користування. У них буде фото людини та дані про щеплення від коронавірусу.

У Мінцифри додали, що минулого тижня Україна приєдналася до продуктової інфраструктури Covid-сертифікатів ЄС – спільного середовища для всіх країн, що запускають власні Covid-сертифікати та забезпечують їх взаємовизнання. Тепер цифровий директорат ЄС надасть Україні доступ до gateway – інструменту, що дозволить перевіряти українські сертифікати іншим країнам під час подорожей.

В уряді нагадують, що перед поїздкою за кордон потрібно перевірити правила вїзду в ту чи ту країну. Зробити це можна на онлайн-мапі Міністерства закордонних справ.

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]