Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

covid-сертифікати можна додатку сертифікат дія» потрібно серпня отримати цифровий згенерувати кордон дії» українські зможуть перевірити українці застосунку мінцифри covid-сертифікатів версії
Українцям дозволили їхати за кордон із цифровими Covid-сертифікатами
2021-08-20

Євросоюз офіційно визнав українські цифрові Covid-сертифікати, про що ідеться на офіційному сайті ЄС. Згенерувати такий сертифікат у додатку «Дія» та подорожувати із ним за кордон українці зможуть вже найближчими днями, орієнтовно, із суботи, 21 серпня. нформація про визнання ЄС електронних Covid-сертифікатів українців з'явилась у четвер, 19 серпня. 

У Мінцифри повідомляють, що вже завершилось і бета-тестування сертифікатів, тож скористатись ними можна буде вже за кілька годин або днів. «Ми надіслали оновлення в PlayMarket та AppStore та чекаємо від них підтвердження. Незабаром запустимо Covid-сертифікати в «Дії». Всі українці, які пройшли повний курс вакцинації, зможуть оновити застосунок до нової версії та згенерувати свій сертифікат у застосунку в декілька кліків», – сказав під час брифінгу 20 серпня міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як отримати цифровий Covid-сертифікат

Щоб отримати цифровий сертифікат, потрібно буде:

в оновленій версії застосунку «Дія» обрати «Послуги»;

далі – пункт «Covid-сертифікати»;

натиснути «Згенерувати сертифікат».

Запит на передачу даних з Електронної системи охорони здоров’я до «Дії» потрібно буде підтвердити цифровим підписом, що можна отримати у тому ж мобільному додатку. Covid-сертифікати працюватимуть, як й інші документи в Дії. Перевірити дійсність можна буде за QR-кодом.

Термін дії цифрового Covid-сертифікату у більшості країн наразі становить 180 днів, утім він може змінюватись – залежно від країни та нових медичних досліджень.

За словами Михайла Федорова, в додатку «Дія» також згодом з'являться Covid-сертифікати для внутрішнього користування. У них буде фото людини та дані про щеплення від коронавірусу.

У Мінцифри додали, що минулого тижня Україна приєдналася до продуктової інфраструктури Covid-сертифікатів ЄС – спільного середовища для всіх країн, що запускають власні Covid-сертифікати та забезпечують їх взаємовизнання. Тепер цифровий директорат ЄС надасть Україні доступ до gateway – інструменту, що дозволить перевіряти українські сертифікати іншим країнам під час подорожей.

В уряді нагадують, що перед поїздкою за кордон потрібно перевірити правила вїзду в ту чи ту країну. Зробити це можна на онлайн-мапі Міністерства закордонних справ.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]