Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

змагання команда війни змагань учасників місце козачата» трубайці російсько-української трубайцівські афганістані бойових виховання учасники хорольської міської група) ветеранів початку
У дусі справжнього патріотизму!
2024-02-19

Патріотичне виховання в умовах непростого сьогодення має надзвичайно велике значення для молоді, оскільки сприяє формуванню почуття національної свідомості, любові до Батьківщини, готовності захищати рідну країну та український народ. Також воно формує високі благородні громадські якості, відповідальність перед суспільством та глибоке усвідомлення важливості спільного добробуту і цінності миру.

У лісових масивах села Трубайці Вишняківського старостату Хорольської міської територіальної громади 17 лютого 2024 року відбулися військово-патріотичні змагання. Захід проведено за участі учнівської молоді, учасників бойових дій в Афганістані, в зоні АТО/ООС та ветеранів російсько-української війни. Такі змагання з військових дисциплін стали традиційними на теренах Хорольщини й проводилися щорічно, до початку повномасштабної війни, за ініціативи громадської організації – УСВА та воїнів-інтернаціоналістів під керівництвом Наталії Мовсесьян та організаційно-інформаційної підтримки Хорольської міської ради. Востаннє змагання проводилися за 12 днів по початку віроломного вторгнення російської федерації в Україну – 12 лютого 2022 року в с.Трубайці.

Незважаючи на непрості часи, цьогоріч традицію відновлено, адже патріотичне виховання молодого покоління як ніколи раніше стало актуальним і значимим. Змагання приурочені 35-й річниці виведення радянських військ з Демократичної Республіки Афганістан та Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Почесне право відкриття змагань надано делегованому міським головою Сергієм Волошиним представнику місцевої влади – його заступнику з питань діяльності виконавчих органів Валентину Місніченку. Заступник привітав учасників змагань та вручив символічні заохочувальні солодкі подарунки. Він відзначив, що в умовах сьогодення військово-патріотичне виховання молодого покоління на прикладі ветеранів війни в Афганістані та 10-річної російсько-української війни, відважних Захисників України має надзвичайно важливе суспільне значення. Національні інтереси нашої держави здатні відстоювати справжні бійці з високими морально-вольовими якостями, сильним характером, а не боягузи.

За першість у різних конкурсах змагались 6 команд із міста Бориспіль Київської області, Хорола та села Трубайці: «Трубайцівські козачата» у старшій і молодшій групі, команда «Боривітер» з м.Бориспіль, збірна команда «Хорольські отамани», команда імені Василя Тютюнника та патріотів Хорольської гімназії. Усі учасники змагань показали спритність і військовий гарт у різних дисциплінах, підтвердивши незламний дух нащадків козацького роду.

Суддівську колегію очолив учасник бойових дій в Афганістані Карен Мовсесьян, який забезпечив справедливу і неупереджену оцінку виступів усіх представників змагань. У старшій віковій групі перемогу здобула команда «Хорольські отамани», 2-ге місце виборола команда «Трубайцівські козачата» (старша група) і 3-тє – «Боривітер». У молодшій категорії переможні місця розділилися наступним чином: 1-ше місце – «Трубайцівські козачата» (молодша група), 2-ге місце – команда імені Василя Тютюнника і 3-тє місце – гімназисти.

Наталія Вікторівна в урочистій атмосфері привітала переможців та вручила пам’ятну медаль «35 років виводу військ з Афганістану» ветерану російсько-української війни – Миколі Пономаренку. З Героєм зробили пам’ятну світлину Анна і Мар’яна Козидри, батько яких зараз захищає нашу державу в складі ЗСУ на передових лініях фронту.

Оголошено подяки доброчинцям, які активно долучилися до організації та проведення патріотичного заходу: Михайлу та Яні Волошинам, Григорію, Євгенію та Вікторії Ватулям, Наталії Кочурі, Валентині М’якоті, Євгенію Ломаці, Ніні та Миколі Сабатам. Учасники змагання поповнили енергозатрати та сили смачними частуваннями, які приготували місцеві мешканці – гостинні трубайчани.

Учасники змагання довели своєю сміливістю, завзяттям, бойовим характером і високим рівнем військово-спортивної підготовки, що справжній патріотичний дух живе всередині тих людей, хто здатний на самопожертву і всім своїм відважним серцем прагне добровільно захищати Вітчизну та український народ! Серед таких завзятих і сміливих учасників змагань не залишається місця для паніки. Такі без бою не здаються! І козацькому роду ніколи не буде переводу!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]