Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

хорольської військово-спортивні місце виховання команди гвардія» покоління україни гімназії організації відбулися false місті військово-патріотичного (воїнів-інтернаціоналістів) голова молоді учнів кременчука території
У дусі патріотизму
2020-02-25

Основою активної громадянської позиції людини та її духовного становлення є патріотизм. На сучасному етапі українського державотворення надзвичайно актуальною є проблема виховання молодого покоління у дусі високих патріотичних почуттів з усвідомленням свого громадянського обов’язку на основі національних і загальнолюдських духовних цінностей. Необхідність військово-патріотичного виховання учнів обумовлена також збройним конфліктом на сході України, який затягнувся у довготривалу гібридну війну.  

І хоч кожен з нас прагне миру, але все-таки ми повинні усвідомлювати, що рівень обороноздатності нашої держави має бути настільки високим, щоб у першу чергу забезпечити країні гідне місце в цивілізованому світі і зберегти територіальну цілісність, національну єдність і суверенітет.  

25 лютого 2020 року організовано та проведено військово-спортивні ігри з метою військово-патріотичного виховання, саморозвитку особистості та формування у молоді любові до рідного краю та Батьківщини. Змагання відбулися в спортивному залі Хорольської гімназії за участі 38 учнів, розділених на 8 команд. За першість змагалися три команди гімназистів (клуб «Гвардія» з м. Хорол, старша і менша групи), дві команди Ялосовецької ЗОШ, Хорольського міжрегіонального центру професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців та дві команди з Кременчука («Гвардія» та молодша група).

Військово-спортивні ігри приурочені до Дня учасників бойових дій на території інших держав та 31-ої річниці виведення радянських військ з території Ісламської Республіки Афганістан, який відзначався у місті 15 лютого. Патріотичні заходи відбулися за ініціативи Полтавської ОДА та районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), яку очолює Наталія Мовсесьян. До організації та проведення змагань долучилися Хорольська міська рада, Хорольська РДА і її структурний підрозділ – відділ освіти, молоді та спорту.

Усі представники влади та УСВА зацікавлені у тому, щоб у обличчях підростаючого покоління формувалися гідні громадяни-патріоти України, які згодом будуть готовими самовіддано розбудовувати державу, забезпечувати її національну безпеку, які зможуть успішно самореалізуватися в соціумі як громадяни, сім’янини і професіонали. Саме тому подібні заходи проводяться у нашому місті щорічно і стали доброю традицією.

За встановленою плановою черговістю емоційно яскраві військово-спортивні баталії юних патріотів на міць, спритність, влучність і витривалість відбулися вже дев’ятий раз. Змагання проходили у кілька етапів: стройова підготовка, збір та розбір АКМ (автомату Калашникова модернізованого), ПМ (пістолета Макарова), спорядження магазину до АК, а також вогнева, фізична і медична підготовка. У загальнокомандному заліку перше місце відвоювали у команд-суперників учні Хорольської гімназії, які представляли клуб «Гвардію». Високий рівень їхньої підготовки на уроках «Захист Вітчизни» та в позаурочний час забезпечив Микола Пономаренко – голова спортивного клубу «Гвардія» Хорольської районної громадської організації Товариства сприяння обороні України, тренер спортивного орієнтування, член Спортивної ради при виконавчому комітеті Хорольської міської ради та почесний член УСВА (воїнів-інтернаціоналістів). За особистий внесок у військово-патріотичне виховання молодого покоління Миколі Віталійовичу оголошено подяку міської ради.

За підсумками суддівської колегії друге місце у загальнокомандному заліку теж зайняли гімназисти у складі команди молодшої групи. Третє місце здобули наші гості з Кременчука – команда «Гвардія». Переможців відзначено медалями та золотими кубками.

У змаганнях зі стрільби усіх присутніх вразила своїм гострим зором і впевненим натиском на спусковий гачок гвинтівки юна «снайперка» – учениця 10А класу Хорольської гімназії Софія Чубенко (викладач Михайло Чемерис). Вона набрала 37 балів, влучивши із 5-ти спроб у мішень і значно перевершивши суперників.

Міський голова Сергій Волошин подякував організаторам та учасникам заходу за змістовні та цікаві військово-спортивні ігри та вручив усім командам солодкі подарунки. Побажав юним патріотам триматися в такому ж дусі патріотизму та подавати гідний приклад своїм ровесникам.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]