Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Цього року ветерани отримають щорічну грошову допомогу у червні
2022-05-30

Урядова постанова від 7 травня 2022 р. №540 визначила порядок та розміри виплати щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань. У надзвичайно складному нинішньому році зміни торкнулися як термінів виплати згаданої допомоги, так і особливостей фінансування і безпосередньо процесу виплати. 

Якщо раніше органи Пенсійного фонду і силові структури, що опікувалися особами, на яких розповсюджуються норми Законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" і "Про жертви нацистських переслідувань" формували списки людей і передавали їх структурним підрозділам з питань соціального захисту населення для виплати грошової допомоги, то цього року ситуація дещо змінилася. Зокрема, органи Пенсійного фонду здійснюватимуть самостійно і організаційний, і фінансовий супровід процесу виплати щорічної допомоги. Для цього працівники Фонду уже здійснюють необхідні підготовчі заходи.

За попередніми підрахунками, на 5 травня в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Полтавській області перебувало на обліку майже 16,3 тис. осіб, які одержують соціальні гарантії відповідно до зазначених вище законів. Рішенням уряду визначено, що розміри допомоги будуть не меншими, ніж у 2021 році. Так, особам з інвалідністю внаслідок війни виплатять такі суми:

            - І групи - 4 421 грн (230 осіб в області);

            - ІІ групи -3 906 грн (4945 осіб в області);

            - ІІІ групи -3 391 грн (832 особи в області).

Учасники бойових дій і особи, що до них прирівняні, - таких на Полтавщині 5,2 тис. - одержать додатково до пенсії допомогу у розмірі 1491 гривні.

Особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною,- осіб даної категорії на Полтавщині понад 1300 – одержать у якості щорічної одноразової виплати 4 421 грн.

Членам сімей загиблих і померлих (це доволі широкий перелік осіб) осіб з інвалідністю внаслідок війни та учасників війни і бойових дій виплатять цього року по 966 грн.

Пенсіонери названих категорій одержать щорічну допомогу разом з пенсією у червні шляхом перерахування коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через поштові відділення зв’язку за місцем фактичного проживання.

Ветеранам, які проходять військову службу в ЗСУ та інших військових формуваннях, а також особам, які не є військовослужбовцями, виплати, як і раніше, будуть проводити підрозділи з питань соціального захисту населення.

 

Начальник сервісного центру Головного управління

Пенсійного фонду України в Полтавській області       

Таміла ПЛУЖНИК                                                                                                                                                        

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]