Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

податку податкового автомобілів особи області полтавській юридичні заборгованість становить мають (звітного) управління боргу транспортного легкових минулого легковий оподаткуванню кожен автомобі
Транспортний податок як важливе джерело наповнення бюджету
2023-02-15

За повідомленням заступника начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олега Волошинова, станом на 01.01.2023 року заборгованість по транспортному податку з фізичних та юридичних осіб становить 938,1 тис.грн. З усієї суми 96% або 900,6тис.грн. заборгованості мають громадяни – власники елітних автомобілів та 4% або 37,5тис.грн. - юридичні особи. Протягом минулого року заборгованість з транспортного податку зросла на 228,8тис.грн. 

З метою упередження виникнення податкового боргу та наслідків несвоєчасної сплати зобов'язань (опис майна в податкову заставу та накладення на нього арешту, стягнення коштів з рахунків боржників і т.д.) нагадуємо, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (у 2022 році – 2437500 грн., у 2023 році – 2512500 грн).

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25тис.грн за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування. 

Минулого року до переліку легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком, було включено 135 моделей.

Перелік легкових автомобілів Мінекономіки розміщує на своєму офіційному вебсайті (www.me.gov.ua) щороку до 1 лютого податкового (звітного) року.

Інформуємо про те, що переглянути інформацію щодо наявності/відсутності податкового боргу та стан розрахунків з бюджетами та соціальними фондами можна у приватній частині електронного кабінету платника: https://cabinet.tax.gov.ua.

 

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]