Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

податків платників області полтавщини податкових податкового сплати комунікаційної управління платформи полтавській податкової надійшло звернень реквізитів рахунків головного спілкування накладних/розрахунків
Сучасні комунікативні засоби зв’язку з платниками – вектор розвитку податківців Полтавщини
2023-03-15

Комунікаційна податкова платформа створена задля оперативного вирішення актуальних питань застосування податкового законодавства, спілкування з громадськістю та бізнес-асоціаціями. Звертаємо увагу, що даний вид зворотного зв’язку розповсюджується на платників податків Полтавщини, а також Херсонської області, Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.

За період з 1 січня по 15 березня 2023 до регіональної комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Полтавській області надійшло 26 звернень, із яких 14 звернень від платників податків Полтавщини та 12 від платників Херсонщини.

Найактуальніші питання стосувалися: спрощеної системи оподаткування (єдиного податку), зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, таблиць платника ПДВ, реквізитів рахунків для сплати податків і зборів, ліцензій на зберігання палива, плати за землю.

В січні поточного року більшість платників податків Полтавщини звертались із питанням щодо реквізитів для сплати податків.  У зв’язку з цим, для платників була розроблена покрокова відеоінструкція, яка ілюструє пошук актуальних реквізитів рахунків для сплати податків і зборів

https://www.facebook.com/tax.poltava/videos/1512722939215374/.

Від Ради Омбудсмена надійшло 2 звернення щодо таблиць платника ПДВ та реєстру ризикових підприємств.

В межах роботи комунікаційної податкової платформи, з метою роз’яснення актуальних питань податкового законодавства, було проведено 3 зустріч з бізнес-спільнотою – асоціаціями сільгоспвиробників Полтавщини, під час яких обговорювались найпроблемніші питання щодо мінімального податкового зобов’язання, ліцензій на зберігання палива, зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Також для оперативного вирішення питань, які виникають у платників податків, діють телефони  «гарячих ліній» Головного управління ДПС у Полтавській області. Так, із початку року надійшло та опрацьовано фахівцями 2360 телефонних дзвінків.

Платники Полтавського та Херсонського регіонів зверталися: щодо адміністрування податків (39,2%), блокування/розблокування податкових накладних/розрахунків коригування (9,1%), отримання РНОКПП (7,8%), користування сервісами ДПС (7,7%), застосування/незастосування штрафів, пені в умовах дії воєнного стану, найсвіжіших змін податкового законодавства (7,2%), щодо уточнення рахунків для сплати податків (5,9%).

Задля покращення зв’язку з платниками Полтавської та Херсонської областей додатково були впроваджені мобільні номери «гарячих ліній», 24/7 працює Messenger Facebook.

Згідно з результатами аналізу звернень на регіональну комунікаційну податкову платформу, враховуючи запитання платників податків Полтавщини на телефони «гарячих ліній», за ініціативою начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Андрія Якименка, протягом січня-березня було проведено 5 семінарів-зустрічей у різних територіальних громадах Полтавської області.

Для зручності платників розроблена та висвітлена покрокова інструкція щодо спілкування за допомогою комунікаційної податкової платформи, ознайомитись з нею можна за посиланням https://poltava.tax.gov.ua/media-ark/videogalereya/prezentatsii-ta-inshi-materiali/9213.html .

Долучайтесь до участі у спілкуванні за допомогою регіональної  комунікаційної податкової платформи  [email protected] .

Завжди відкриті до спілкування та чекаємо на Ваші звернення.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]