Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

україни проведення тимчасово окупованих територіях президента організації виборів підготовки також органів псевдовиборів комісія заходів участі держави-агресора званих міжнародних організацію
Спроби організації псевдовиборів президента рф як черговий злочин
2024-03-06

ЦВК заявляє про нелегітимність організації підготовки та проведення «виборів» президента рф на тимчасово окупованих територіях України. Під час засідання Центральна виборча комісія прийняла постанову щодо нелегітимності організації підготовки та проведення «виборів» президента російської федерації 2024 року на тимчасово окупованих територіях України.

Як відомо, на початку грудня 2023 року цвк рф ухвалила постанову, згідно з якою вибори президента рф 15-17 березня 2024 року мають відбутись і на частинах територій Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей, що були тимчасово захоплені під час повномасштабного військового вторгнення росії, а також в анексованих нею АР Крим та місті Севастополі.

Такі дії є черговою цинічною спробою держави-агресора легітимізувати окупацію українських земель та не мають жодної ознаки відповідності загальновизнаним демократичним принципам виборів і не можуть мати таких загалом. Оскільки організація і проведення на тимчасово окупованих територіях України виборів представницьких органів та посадових осіб іншої держави є нічим іншим, як фарсом, прикладом деградації, нівелювання прав людини та делегітимізації виборної посади президента держави-агресора.

ЦВК як єдиний державний орган, уповноважений забезпечувати на всій території України організацію підготовки та проведення виборів і референдумів, реалізацію та захист суверенного права Українського народу на виявлення своєї волі, засудила протиправні рішення та дії органів влади рф та її окупаційних адміністрацій щодо організації підготовки й проведення на тимчасово окупованих територіях України зазначених так званих виборів президента рф. А також наголосила, що будь-які спроби щодо організації підготовки та проведення на території суверенної незалежної України органами влади рф та їх посадовими особами псевдовиборів є нелегітимними, а їх результати у разі врахування голосів «виборців» на тимчасово окупованих територіях України будуть нікчемними й дадуть підстави для невизнання обраного в такий спосіб президента, у тому числі його правосуб’єктності в міжнародних зносинах.

Окрім того, Комісія зазначеною постановою схвалила Заяву, в якій закликала іноземні держави та їх органи адміністрування виборів, міжнародні організації, місії зі спостереження за виборами засудити рішення та дії органів влади рф та її окупаційних адміністрацій щодо організації підготовки і проведення цих так званих виборів, не брати участі в спостереженні за процесом указаних та будь-яких інших псевдоволевиявлень, організовуваних окупаційною владою російської федерації на тимчасово окупованих територіях та не визнавати повноважень обраного в нелегітимний спосіб президента рф, у тому числі його правосуб’єктності в міжнародних зносинах, у разі проведення таких виборів.

А також – припинити будь-яку співпрацю з державою-агресором та її органами, виключити рф з усіх міжнародних організацій як таку, що зруйнувала міжнародний мир, безпеку і справедливість, вчиняє злочин агресії, воєнні злочини, злочини проти людяності і геноцид в Україні, та сприяти якнайшвидшому припиненню росією окупації українських територій, застосуванню та/або посиленню персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) стосовно посадових осіб і громадян рф, причетних до організації на тимчасово окупованих територіях України підготовки та проведення псевдовиборів.

Також у вказаній постанові Комісія звернула увагу державних органів та органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб, суб’єктів у сфері медіа, політичних партій і громадських об’єднань, підприємств, установ і організацій усіх форм власності, громадян України на кримінальну відповідальність за участь в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованих територіях України або за публічні заклики до їх проведення та за пособництво державі-агресору.

ЦВК закликала громадян України – виборців, які проживають на тимчасово окупованих територіях України, утриматись від участі в будь-яких заходах, спрямованих на організацію підготовки та проведення нелегітимних «виборів» президента рф, зокрема, формуванні так званих виборчих органів, поширенні інформації чи агітації, спостереженні за псевдовиборами тощо.

Окрім того, Комісія звернулася до Кабінету Міністрів України із пропозицією розглянути можливість організації заходів щодо поширення матеріалів про незаконність проведення на тимчасово окупованих територіях України будь-яких псевдовиборів та псевдореферендумів, участі у підготовці таких заходів та голосуваннях, а також про невизнання їх результатів.

Також ЦВК звернулася до Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань щодо оперативного розслідування фактів здійснення заходів, спрямованих на організацію підготовки та проведення на тимчасово окупованих територіях України нелегітимних виборів президента держави-агресора, встановлення причетних осіб та забезпечення притягнення їх до кримінальної відповідальності згідно з Кримінальним кодексом України.

 

Постанова ЦВК від 23.02.2024 №10 "Про нелегітимність організації підготовки та проведення "виборів" президента російської федерації 2024 року на тимчасово окупованих теритоіях" – завантажити.

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]