Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Співпраця міської ради з Хорольською ДПІ Головного Управління ДПС у Полтавській області
2023-09-08

Про заходи щодо імплементації норм Закону України №3219-ІХ в частині застосування РРО та ПРРО під час робочої зустрічі в приміщенні міської ради 6 вересня поспілкувалися  міський голова Сергій Волошин та начальниця Хорольської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області  Наталії Семиженко. Законом України №3219 внесено ряд змін до Податкового кодексу України та ряду інших законодавчих документів.

Тож, з метою належної імплементації норм Закону України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» (далі – Закон №3219), зокрема в частині реєстрації реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», обговорено деталі.

Податківець акцентувала увагу на тому, що Закон № 3219 спрямований на виконання Україною зобов’язань  в рамках Меморандуму про економічну та фінансову політику від  8 грудня 2022 року та передбачає відновлення дії норм податкового законодавства, які були призупинені у зв’язку з  введенням воєнного стану в Україні  та не встановлює нових вимог для мікробізнесу. Фізичні особи – підприємці  – платники єдиного ІІ – ІV груп згідно з вимогами Податкового кодексу України з 1 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.

Наталія Семиженко наголосила на перевагах застосування програмного РРО, розробленого ДПС, акцентувавши увагу на тому, що фізичні особи-підприємці можуть на свій власний вибір використовувати або класичний РРО, або програмний РРО (ПРРО), у залежності від своїх потреб. ПРРО можливо зареєструвати через Електронний кабінет, при цьому, ПРРО має низку переваг перед класичними касовими апаратами, а саме:
  - безкоштовне рішення від ДПС забезпечує функціонал, що відповідає вимогам Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»;
  - програмне рішення можна встановити на будь-який гаджет (смартфон, планшет, комп’ютер чи ноутбук) і зекономити на придбанні традиційних РРО та їх обслуговуванні;
  -   швидка та зручна онлайн реєстрація;
  -   онлайн передача даних від/до фіскального серверу контролюючого органу;
  -   автоматичне формування та відправка Z-звіту до ДПС;
  - програмне рішення дозволяє працювати в режимі offline, надсилати  до ДПС дані про здійснені розрахункові операції після завершення режиму offline;
  - ДПС надає інформаційну підтримку щодо реєстраціїї та застосування програмних РРО. Основною метою   має стати забезпечення взаємодії територіальної громади та податкової  з бізнесом, підтримка діалогу та оперативне реагування на проблемні питання малого і середнього бізнесу. Тож, кожне засідання або робота у будь-якому іншому форматі повинні бути максимально актуальними, змістовними та результативними. Завантажити ПРРО від ДПС можна за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro.
 
   Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

Додаткову  інформацію можна отримати:   за телефоном  ІДД ДПС України 0 800 501 007

на  офіційному вебпорталі ДПС України (www.tax.gov.ua),
  на субсайті Головного управління  ДПС  у Полтавській області  (poltava.tax.gov.ua),
  Більше інформації на офіційних сторінках у соціальній мережі Фейсбук:
  Державна податкова служба  України https://www.facebook.com/TaxUkraine
  та  ДПС у Полтавській області https://www.facebook.com/tax.poltava/

Підписуйтесь на канали інформування ДПС Телеграм https://t.me/tax_gov_ua

 

 

Хорольська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення Хорольської міської ТВК

Постановами Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області "Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку від ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЗА МАЙБУТНЄ" визначено обраним депутатом Олексенка В.І., наступним за черговістю кандидата у депутати у єдиному виборчому списку до Хорольської міської ради.

     
     
Повідомлення про результати громадського обговорення про перейменування топонімів

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування населених пунктів Хорольської міської територіальної громади (село Новоіванівка, село Бригадирівка, село Червоне)

     
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]