Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

голова свято директор міської свята сергій комітету виконавчого громади хорольської хорольщини діловод святкування округу пасічників старостинського лубенської організації підтримку
Солодке медове свято на теренах Хорольщини
2021-08-20

День пасічника в Україні щорічно відзначається 19 серпня. Уперше в Хорольській міській територіальній громаді це національне професійне свято знавців бджолярної справи  проведено в широкому колі для мешканців громади та гостей. За ініціативи міського голови Сергія Волошина започатковано нову традицію відзначення солодкого медового свята, яке прославляє працю пасічників та єднає любителів унікального цілющого продукту бджільництва.

Свято меду «Смугасті чарівниці» та молодіжний фестиваль «Зорепад Чумацького шляху» об’єднали велелюдну родину з Хорольського краю та навіть області в урочищі річки Грибиха, що протікає мальовничими долинами в с.Березняки Покровсько-Багачанського старостинського округу. Урочисте відкриття заходу розпочав міський голова Сергій Волошин. Веселі миті святкування розділили з мешканцями громади почесні гості, які звернулися до присутніх з вітальною промовою: Сергій Сіряченко – голова Лубенської райдержадміністрації, Тетяна Качаненко – голова Лубенської районної ради, Олександр Лемешко – перший заступник голови Полтавської обласної ради та Олег Діденко – депутат Полтавської обласної ради. У святковому дійстві взяли участь депутати Лубенської районної ради, Хорольської міської ради, члени виконавчого комітету, старости, діловоди загального відділу, керівники підприємств, установ, організацій, керівники структурних підрозділів міської ради та громадські активісти.

Медовий фестиваль проведено в кращих культурно-національних автентичних традиціях, в атмосфері видовищного й колоритного обрядового дійства. Під час гучного святкування присутні мали змогу скуштувати й придбати смачний солодкий продукт нового врожаю – золотаво-бурштиновий тягучий мед. Пасічники Хорольщини представили щедрий медозбір найрізноманітніших сортів: липовий, соняшниковий, гречаний, акацієвий, ріпаковий та мед із різнотрав’я.   

Організатор свята – виконавчий комітет Хорольської міської ради на чолі з керуючою справами (секретарем) виконкому Галиною Козловою, подбав і про смачні частування учасників медового свята в традиціях нашого щедрого й гостинного краю. Для любителів азарту розіграно святкову лотерею з цікавими тематичними призами. Власникам щасливих квитків і обранцям фортуни дісталися електропіч від Сергія Волошина, живе поросятко від СВК «Перемога» та телятко від ТОВ «Астарта Прихоролля», центнер цукру від СТОВ «Мусіївське» та безліч цікавих і корисних для домашнього вжитку речей, а всім іншим – веселий сміх, овації, чудовий настрій та незабутні враження від святкування.

Присутніх святкового дійства порадували й зарядили позитивом виступи кращих аматорських колективів художньої самодіяльності, вокалістів, музикантів, гумористів та танцюристів Хорольської громади. Насичена концертно-розважальна програма підготовлена відділом культури, туризму та охорони культурної спадщини Хорольської міської ради, яку очолює Оксана Левіна. Головну спонсорську підтримку в організації та проведенні заходу забезпечили: Хорольський міський голова Сергій Волошин, голова СВК «Перемога», заслужений працівник сільського господарства України Анатолій Пасюта, директор агропромхолдингу «Астарта-Прихоролля» Павло Кандиба, директор СТОВ «Мусіївське» Наталія Гомон. Допомогу та підтримку в організації свята також надали меценати: член виконавчого комітету, ГО «Хорольська районна асоціація фермерів та приватних землевласників відродження Полтавщини» Микола Москалець, член виконавчого комітету Леся Барило, член виконавчого комітету, приватний підприємець Руслан Гавриленко, голова правління ПрАТ «Хорольський механічний завод» Михайло Міщенко, генеральний директор ПП «Хорольська механізована пекарня» Ірина Верхогляд, директор ТОВ «Подоляночка» Валентина Ганзенко, директор Вишняківського будинку-інтернату Володимир Переятинець, депутати міської ради – Микола Гавриленко, Олег Кібенко, Віталій Шевчуга, Сергій Григораш, Анатолій Вовк, приватні підприємці – Людмила Махно та Вікторія Кіяшко. Значний вклад у підготовку до свята, зокрема в облаштуванні та благоустрою масштабної території в урочищі Грибиха, зробили: староста Покровсько-Багачанського старостинського округу Ганна Костюк, директор КП Господар» Сергій Ковальський, діловод с. Покровська Багачка Олена Гиря, діловод с. Березняки, депутат міської ради Ольга Бабич, діловод с.Тарасівка Людмила Ясько та активні мешканці старостинського округу, які не пошкодували ні сил, ні особистого часу, щоб свято на рідній землі відбулося на високому рівні. І всі зусилля та старання не були марними, бо свято в мальовничому куточку Березняківського краю вдалося на славу.

Незважаючи на те, що такий масштабний святковий захід на честь славної праці пасічників проводиться вперше на теренах Хорольщини та примхи  дощової погоди, свято залишило  незабутні приємні враження для всіх його учасників та гостей з різних куточків Полтавського краю. Нехай славиться віками праця пасічників, а життя кожного мешканця громади й кожного українця наповниться медовим ароматом надій і вірою у краще майбутнє!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]