Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

дітей міської хорольської патронатних вихователів питання виховання питань сімей піклування батьківського соціальних патронатні надання перебувають справах державних родини громади зустрічі
Сімейне виховання як запорука здорового суспільства
2024-08-08

Питання забезпечення права дитини на сімейне виховання на сьогодні є одним із пріоритетних напрямків реалізації державної політики. Діти, які залишились без батьківського піклування, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які проживають на території Хорольської міської територіальної громади, 100% охоплені сімейними формами виховання: опіка/піклування, прийомні та патронатні сім‘ї.

Від початку війни в Україні збільшилася кількість дітей, чиї родини потрапили у складні життєві обставини та тимчасово не можуть забезпечувати їм належне виховання та розвиток. Тоді на допомогу приходять патронатні сім’ї, яких на сьогодні на Хорольщині налічується три.  Діти перебувають в них, поки їх біологічні батьки долають скруту, або на час пошуку нової родини для них.

07 серпня 2024 року службою у справах дітей виконавчого комітету Хорольської міської ради було організовано робочу зустріч з сім’ями патронатних вихователів, які функціонують на території Хорольської міської територіальної громади.

В ході зустрічі обговорювалися питання:

щодо виконання патронатними вихователями та їх помічниками умов договору про патронат над дітьми, влаштованими до їх сімей;

про грошове забезпечення патронатних вихователів та їх помічників відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 30.05.2024 №633;

про цільове використання коштів, отриманих на дітей, які влаштовані дот сімей, патронатних вихователів.

З питань порядку денного робочої зустрічі до учасників заходу звернулися начальник служби у справах дітей виконкому Хорольської міської ради Наталія Гавриленко, директор центру соціальних служб Хорольської міської ради Наталія Бровко, завідувач сектору з питань надання державних соціальних допомог та компенсацій  відділу з питань надання державних соціальних допомог, субсидій, інших видів соціальної підтримки населенню та роботи з інформаційними системами №4 управління соціального захисту населення Лубенської районної військової ї адміністрації  Оксана Астапович.

Зустріч пройшла змістовно та конструктивно: патронатні вихователі обмінювались досвідом, говорили про проблемні питання, шукали можливі шляхи їх вирішення.

Наразі в сім’ях патронатних вихователів перебуває 7 дітей, залишених без батьківського піклування та дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Питання функціонування патронатних сімей в громаді на постійному контролі у міського голови Сергія Волошина.

        

Оголошення
     
Повідомлення про засідання виконавчого комітету

20 серпня 2024 року о 14:00 год. відбудеться тринадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4

     
     
Повідомлення про засідання молодіжної ради

31 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться друге чергове засідання молодіжної ради при  Хорольської міській раді за адресою: м.Хорол,вул. Небесної Сотні, 33.

     
     
Повідомлення про скликання 57 сесії

07 серпня 2024 року о 10:00 год. відбудеться пленарне засідання 57 сесії Хорольської міської ради восьмого скликання за адресою: м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4. Засідання спільних постійних комісій відбудеться попередньо 06.08.2024 о 10:00 год., а земельної комісії – 06.08.2024 о 14:00 год.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4, Тел.: (05362)33-3-44 (гаряча лінія),
E-mail: [email protected]