Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

україни конституції конституція принципи європи держава свободи років права першими українці народу українського визначено захищати держави вітаю поширюється територію уні
Шановні мешканці Хорольської міської територіальної громади!
2023-06-28

Вітаю Вас з одним із найбільших державних свят – Днем Конституції України! Прийняття Основного Закону України на п'ятій сесії Верховної Ради України28 червня 1996 року стало точкою розвитку, до якої ми дійшли як держава й суспільство за віки історії. Перша писемна Конституція Європи, яку 313 років тому ухвалив гетьман Пилип Орлик з козаками Війська Запорозького, та сучасна Конституція – наші національні скарби, прямий зв'язок з усією тисячолітньою Україною.

Державний устрій – це наш інтелект, а Конституція, як головний індикатор, показує наші сильні та слабкі сторони, наші принципи, цінності та ідеали,рівень свободи і права, які ми готові захищати в умовах війни. Норми Конституції дають змогу розшифрувати генетичний код нашої нації, утвердити демократичні форми правління та створити сприятливі передумови для цивілізованого життя громадян.

Ми ухвалили Основний Закон держави 27 років тому, яким визначено право українського народу на самовизначення, всенародно схвалено незалежність України, незворотність шляху до Європи. Це відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями.

Не ми почали війну, не ми першими стріляли й не ми першими напали. Ми захищаємо Україну, яка є суверенною, незалежною, демократичною, соціальною та правовою державою. Наш суверенітет поширюється на всю територію. Ми – унітарна держава. Наша територія в межах наявних кордонів цілісна та недоторканна. Так визначено у другій статті Конституції України, тож за ці прописні істини та принципи українці б’ються на смерть із окупантами.

Наш великий національний спротив триває вже 490 днів! Захист України – це найважливіші функції держави і справа всього українського народу. І цю 17-ту статтю українці гідно виконують єдиною силою протистояння злу. Наш священний обов’язок – захищати наші права та свободи, гарантовані Конституцією незалежної України.

Вітаю усіх з великим державним святом і бажаю, щоб якнайшвидше настав для всіх нас час відновлення миру і наблизилася неминуча Перемога!

 

З повагою – міський голова Сергій ВОЛОШИН!

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]