Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Що варто знати про е-рецепт на антибіотики?
2023-03-24

Впровадження електронного рецепта на антибіотики – один із кроків у боротьбі з безконтрольним вживанням цих препаратів та подолання антимікробної резистентності. Українські лікарі почали працювати з функціоналом виписки електронних рецептів на антибіотики з серпня 2022 року. Зокрема, така можливість стала доступною і для фахівців спеціалізованої медичної допомоги – на амбулаторному рівні та в умовах стаціонару.

При наданні спеціалізованої медичної допомоги, як під час амбулаторного лікування, так і в умовах стаціонару, виписувати електронний рецепт на антибіотик повинен саме той спеціаліст, який проводить огляд пацієнта, визначає діагноз та здійснює призначення, а отже – відповідає за процес лікування пацієнта.

Пацієнт рецепт отримує у лікаря, що лікує, незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем. На прийомі цей лікар проводить огляд, вносить дані до електронної системи охорони здоровʼя, за потреби виписує е-рецепт та надрукує пацієнту інформаційну довідку до рецепта.

Якщо заклад не має технічної можливості виписувати електронний рецепт, тобто не підключений до ЕСОЗ, у такому разі лікар може виписати пацієнту паперовий рецепт.

Придбати необхідні ліки за рецептом можна у будь-якій аптеці. Для цього достатньо лише пред’явити фармацевту інформаційну довідку, яку лікар видасть як підтвердження призначення, або паперовий рецепт.

Більше відповідей на запитання читайте на сайті ЦГЗ http://bit.ly/3DW4ctJ

 

Центр громадського здоров’я МОЗ України

Оголошення
     
Повідомлення Хорольської міської ТВК

Постановами Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області "Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку від ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЗА МАЙБУТНЄ" визначено обраним депутатом Олексенка В.І., наступним за черговістю кандидата у депутати у єдиному виборчому списку до Хорольської міської ради.

     
     
Повідомлення про результати громадського обговорення про перейменування топонімів

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування населених пунктів Хорольської міської територіальної громади (село Новоіванівка, село Бригадирівка, село Червоне)

     
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]