Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

сергій радіомовлення голова міської хорольської ліквідації лубенської редакції хорольська припинення місцевого сіряченко державного центр питання комунальної виконавчого громади false
Робочий візит очільника Лубенської РДА до Хорольської міської територіальної громади
2021-04-09

У кінці тижня, 9 квітня 2021 року, з робочим візитом завітали на Хорольщину голова Лубенської районної державної адміністрації Сергій Миколайович Сіряченко та його перший заступник Євген Олегович Сірченко. У форматі круглого столу представники органу державного управління та місцевого самоврядування обговорили питання припинення діяльності Редакції Хорольського районного радіомовлення шляхом її ліквідації, як юридичної особи комунальної форми власності.

До складу співзасновників комунальної організації входять її трудовий колектив, Хорольська міська рада, Хорольська районна рада та  Хорольська райдержадміністрація. Сергій Миколайович представляв одну із сторін ліквідаційного процесу, яка є правонаступником Хорольської РДА. Зроблено перші кроки в цьому напрямку, а далі заплановано провести загальні збори співзасновників, призначити ліквідаційну комісію, затвердити її персональний та кількісний склад, винести проєкт рішення на розгляд сесії, повідомити державного реєстратора щодо припинення діяльності Редакції Хорольського районного радіомовлення шляхом ліквідації та подати необхідні документи для внесення до Єдиного державного реєстру відповідних записів тощо. Наразі фахівці відділу з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства та благоустрою виконавчого комітету Хорольської міської ради вивчають порядок ліквідації Редакції радіомовлення, як регламентовану законом процедуру.

На сьогоднішній день проводове радіомовлення, як засіб комунікації,  втратило свою популярність серед населення. На його заміну прийшли більш сучасні цифрові засоби комунікаційного зв’язку. Кількість користувачів дротового радіомовлення в нашому регіоні та в Україні в цілому скоротилося до мізерної кількості – менше 1% населення. Обладнання мереж морально і фізично застаріло та практично стало непридатним до експлуатації. Ці та інші причини стали визначальними у прийнятті телекомунікаційною компанією ПАТ «Укртелеком» рішення про припинення надання послуг проводового радіо для всіх категорій споживачів. Для мешканців Полтавської області, не враховуючи обласний центр, ця послуга припинена із 1 січня 2021 року.

Хорольський міський голова Сергій Волошин та голова Лубенської РДА Сергій Сіряченко висловили своє бачення щодо вирішення питання процедури ліквідації місцевого радіомовлення з чіткою побудовою його алгоритму в межах чинного законодавства України. У ході робочого засідання окреслено чіткий план подальших дій та організаційно-правових заходів задля прискорення вирішення цього питання.

Принагідно міський голова Сергій Волошин, голова Лубенської РДА Сергій Сіряченко та його перший заступник Євген Сірченко здійснили об’їзд об’єктів на території міста, де активно проводились роботи в рамках акції чистоти та благоустрою. До прибирання територій долучилися представники усіх структурних підрозділів виконавчого апарату міської ради, Територіальний центр, Центр надання соціальних послуг та Фінансове управління міської ради.

Очільники виконавчого органу влади та місцевого самоврядування нині єдиного Лубенського району оцінили результати загальної толоки на території Хорольської міської територіальної громади. Спілкувалися про проблеми у сфері поводження з твердими побутовими відходами, покращення благоустрою, озеленення, реалізації проєктів капітального будівництва та багато іншого. Спільними зусиллями будемо робити громади кращими!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]