Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Ресторанний бізнес під пильним контролем
2023-12-20

Працівниками управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Полтавській області постійно здійснюється моніторинг діяльності суб’єктів господарювання сфери торгівлі та громадського харчування. Зокрема систематично аналізується інформація про розрахункові операції, яка надходить по дротових або бездротових каналах зв’язку до контролюючого органу від класичних та програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Так, у грудні 2023 року під час проведення контрольно – перевірочних заходів, у тому числі в рамках розгляду звернень громадян, отриманих через сервіс ДПС «StopViolationBot», працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту податкової служби області, проведено фактичну перевірку закладу ресторанного господарства у м. Полтаві.

У ході проведення перевірки встановлено факт здійснення розрахункових операцій без застосування реєстратора розрахункових операцій, що підтверджувало інформацію наведену у зверненні. При більш детальному аналізі копій розрахункових документів, які містяться в базах даних контролюючого органу, було встановлено, що суб’єктом господарювання систематично допускалися порушення при створенні та видачі споживачам розрахункових документів, зокрема, при продажу алкогольних напоїв в чеках РРО не відображались обов’язкові реквізити – інформація про марки акцизного податку та код товарної підкатегорії згідно              із УКТ ЗЕД. 

За результатами фактичної перевірки до суб’єкта господарювання будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції на орієнтовну суму 170 тис.гривень. На винну особу складено протокол про адміністративну відповідальність за ч. 1 статті 1551 КУпАП.

Головне управління ДПС у Полтавській області вкотре наголошує, що дотримання вимог чинного законодавства при здійсненні розрахункових операцій це не тільки гарантоване уникнення штрафів, а й позитивний імідж та репутація для підприємця.

Громадяни мають можливість повідомляти податкову службу через чат-бот «StopViolationBot» в месенджері Telegram про виявлені факти порушень законодавства. Після опрацювання отриманої інформації ДПС будуть вжиті відповідні заходи для припинення порушень та/або незаконної діяльності.

                                                   

   Головне управління ДПС у Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]