Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС України інформує
2024-05-28

На брифінгу Ірини Пархоменко розповіла про послугу з визначення «належного користувача» та її користь для власників транспортних засобів. Належний користувач – це особа, яка на законних підставах керує авто, яке їй не належить. Ця особа несе відповідальність зокрема за порушення ПДР.

«Ця послуга нині є актуальною. Відповідно до Кодексу України про адміністративні порушення, за порушення зафіксовані в автоматичному режимі, штрафи надходять на фізичних осіб та юридичних (керівників підприємств) у тому випадку, коли не визначено «належного користувача», – розповіла на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини заступник начальника Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Харківській, Полтавській та Сумській областях Ірина Пархоменко Ірина Пархоменко.

Оформити статус належного користувача можна у будь-якому сервісному центрі МВС або ж онлайн – через Кабінет водія або застосунок Дія.

У Кабінеті водія для власника знадобиться свідоцтво про реєстрацію авто, а кандидат на належного користувача повинен мати посвідчення водія відповідної категорії. Для оформлення заявки потрібно внести електронні адреси і номери телефонів учасників угоди, а також ідентифікаційний код майбутнього належного користувача. При цьому і власник, і водій можуть оформлювати документи на відстані завдяки цифровим підписам.  У Кабінеті водія ініціювати призначення належного користувача авто може як власник транспортного засобу, так і особа, яку призначають.

У застосунку Дія, окрім свідоцтва про реєстрацію та посвідчення водія, потрібно мати паспорт громадянина України чи закордонний паспорт та авторизуватися. Власник авто створює у застосунку запит на призначення належного користувача у вигляді QR-коду. Водій сканує цей код з телефону власника і підтверджує намір стати належним користувачем. Через 5 хвилин у цифрових документах належного користувача з’являється свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Також варіант з призначенням належного користувача офлайн через сервісні центри МВС підходять для юридичних осіб, що хочуть надати в користування свої транспортні засоби, або покласти відповідальність за порушення ПДР на водіїв. Також цей варіант актуальний для власників автівок, документи яких не відображаються в цифровому варіанті.

Призначається належний користувач на певний період. До того ж можна достроково скасувати цей статус як з боку водія, так і власника.

Покрокова інструкцію, як призначити належного користувача, знаходиться на сайті Головного сервісного центру МВС у розділі послуги.

До 14 травня поточного року визначити належного користувача через застосунок Дія або Електронний кабінет водія мали право виключно фізичні особи, а зараз ця послуга доступна й для юридичних осіб без відвідування сервісних центрів. Цей інноваційний онлайн-інструмент дозволить підприємцям оптимізувати свій робочий процес та зекономити час. Водночас у сервісних центрів МВС знизиться навантаження. 

Зокрема через Кабінет водія для бізнесу можна буде призначити належного користувача.

Функції Кабінету водія для бізнесу:

Перегляд автопарку компанії: система відображає марку, номер автомобіля, страховий поліс та належного користувача.

Призначення належного користувача: система дозволяє призначати відповідальних осіб для кожного транспортного засобу.

Призначення відповідальної особи за ведення кабінету юридичної особи (1 користувач).

Отримання інформації про статус замовлених послуг.

Реєстрація в  Кабінеті водія для бізнесу

Доступ до сервісу забезпечується через авторизацію під електронною печаткою підприємства. Після входу в систему, власники мають можливість призначити адміністратора, який буде керувати Кабінетом від імені компанії.

Як призначити належного користувача  в  Кабінеті водія для бізнесу:

  • Відповідальна особа обирає у Кабінеті водія для бізнесу транспортний засіб, заповнює необхідні дані та підписує заявку
  • Фізична особа, яку призначають належним користувачем, погоджує дані у своєму Електронному кабінеті водія
  • Заявка опрацьовується сервісним центром МВС, після чого у Кабінеті водія для бізнесу оновиться статус

У Полтавській області за минулий рік статус належного користувача оформили 5449 фізичних осіб. З початку року по сьогоднішній день  3200 осіб.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
Повідомлення КП "Комунсервіс" про наміри зміни тарифів

Повідомлення про наміри зміни тарифів (коригування) на послуги з поводження з побутовими відходами, які надаються комунальним підприємством «Комунсервіс» Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

     
     
Повідомлення про скликання 2 пленарного засідання 56 сесії

03 липня 2024 року о 10:00 год. відбудеться друге пленарне засідання 56 сесії Хорольської міської ради восьмого скликання за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]