Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС України інформує
2023-03-08

У Туреччині запрацювала послуга обміну українського посвідчення водія

З 3 березня обміняти українське посвідчення водія можна в Туреччині, повідомила заступник начальника регіонального сервісного центру МВС в Полтавській області Ірина Пархоменко. Послугу надають мобільні програмно-технічні комплекси у Стамбулі, розташовані за адресою: Londra Asfaltı E-5 Karayolu Üzeri, Airport AVM, 34158 Bakırköy/İstanbul, Türkiye.

Вони працюють за графіком:

вт-пт – з 10:00 до 17:00;

сб – з 10:00 до 15:30.

Ірина Пархоменко пояснила, що посвідчення водія можна саме обміняти, а не відновити, тобто послугу надають громадянам, які мають фізичний документ. Відновити втрачене українське посвідчення за кордоном поки що не можна.

Замінити документ можна в таких випадках:

  • непридатність посвідчення для подальшого користування (зіпсоване, записи не читаються тощо);
  • зміна персональних даних власника (прізвище, ім’я, по батькові);
  • після закінчення терміну дії посвідчення водія (зокрема, для посвідчень, виданих вперше на 2 роки, обмін відбувається без складання іспитів, якщо водій протягом двох років з дня видачі такого посвідчення вчинив не більше двох адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху);
  • за бажанням власника.

Для цього потрібно надати наступні документи:

  • паспорт громадянина України із зазначеним у ньому зареєстрованим місцем проживання, а якщо паспорт у форматі ID-картки без наявних відомостей про реєстрацію місця проживання, то разом надається витяг про реєстрацію місця проживання особи;
  • довідка платника податків – «ідентифікаційний код»;
  • наявне посвідчення водія, яке підлягає обміну;
  • документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу тощо) у разі зміни таких даних.

Прийом громадян відбувається за попереднім онлайн-записом на сайті:

http://bit.ly/41Y0jzt.

Туреччина стала четвертою іноземною державою, де можна обміняти українське посвідчення водія. Таку послугу вже надають у Польщі, Чехії та Словаччині.

Оголошення
     
Повідомлення Хорольської міської ТВК

Постановами Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області "Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку від ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЗА МАЙБУТНЄ" визначено обраним депутатом Олексенка В.І., наступним за черговістю кандидата у депутати у єдиному виборчому списку до Хорольської міської ради.

     
     
Повідомлення про результати громадського обговорення про перейменування топонімів

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування населених пунктів Хорольської міської територіальної громади (село Новоіванівка, село Бригадирівка, село Червоне)

     
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]