Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

конкурсу міні-грантів конкурс категорії участь громади мікропідприємництво» самозайнятість» сміливі» підтримку бізнесу взяли розвитку конкурси областей стали середовища кращі стану воє
Разом єдині у спільній меті! Підсумки конкурсу міні-грантів «Сміливі 2.0»
2023-10-05

У час, коли триває збройна агресія російської федерації, важливою умовою для подолання ворога є зміцнення економіки України. Стійкість економіки в тилу потребує чіткої стратегії та злагодженості. Тож ми продовжуємо спільну боротьбу за економічну незалежність нашої громади і всієї країни. З цією метою Хорольська міська рада налагоджує тісну співпрацю з грантодавцями, аби забезпечити матеріально-фінансову підтримку малого та середнього бізнесу.

Заступник директора СТОВ «Мусіївське» із земельних та соціальних питань Жанна Радько у період воєнного стану неодноразово презентувала міні-гранти та кращі приклади успішно реалізованих проектів, що проводяться під егідою міжнародних та вітчизняних партнерів для покращення соціального середовища громад. У Хорольській громаді вже є сміливці, які не вагались, не зволікали з рішенням, взяли участь та стали переможцями конкурсів міні-грантів «Сміливі» та «Курс на незалежність».

Наразі це досить популярні серед бізнес-спільноти конкурси і в цьому році стартував другий етап відбору кращих бізнес-планів. Грантові конкурси проводяться завдяки партнерству та фінансовій підтримці українського і європейського бізнесу: агропромхолдингу «Астарта-Київ», німецького державного банку розвитку KFW (Kreditanstalt für Wiederaufbau), Райффайзен Банку (Raiffeisen Bank) та ін. Партнерами з їх впровадження є благодійний фонд «Повір у себе» та благодійна організація «Світло надії».

23 травня 2023 року фахівець із соціального партнерства СТОВ «Мусіївське» Ігор Чмихало презентував конкурс міні-грантів «Сміливі». Конкурс проводиться за двома категоріями: «Самозайнятість» для безробітних громадян і «Мікропідприємництво» для приватних підприємців. У грантовій програмі за обома категоріями взяли участь представники Хорольської громади – безробітні мешканці та приватні підприємці з досвідом щонайменше 3 місяці до оголошення конкурсу віком від 20 до 55 років, на яких була орієнтована програма. Кращі бізнес-ідеї забезпечили перемогу в другій хвилі набору на конкурс «Сміливі» для 4-х учасників з Хорольської громади. У категорії «Самозайнятість» перемогу здобули Оксана Олександрівна Васецька та Валентина Віталіївна Одинець, а в категорії «Мікропідприємництво» – Марина Вікторівна Мартиненко та Олена Андріївна Романюк.

Оксана Васецька використала призовий фонд у розмірі 65 тис. грн на придбання обладнання для вирощування перепелів з утриманням у багатоярусних клітках. Близько 70 тис. грн на розвиток бізнесу отримала Марина Мартиненко, яка оновила інвентар для дитячого розважального центру "Бамбіні". Грант у розмірі 71 тис. грн для Валентини Одинець став цінним капіталовкладенням для реалізації давньої мрії – вирощування натуральних овочів та зелені в модернізованій теплиці. Родина Одинців, у якій виховується троє чарівних доньок, приступила до монтажу модульної конструкції теплиці власними силами. Олена Романюк, яка має досвід роботи понад 20 років у сфері краси, придбала за грантові кошти фрезер з насадками для педикюру вартістю 61 тис. гривень.

Друга хвиля Сміливих охопила 8 областей, з яких на конкурс надійшло понад 300 заявок. Усього в другій хвилі конкурсу фінансову підтримку отримали 45 переможців. Із них у категорії «Самозайнятість» переможцями стали 26 учасників, а в категорії «Мікропідприємництво» – 19 осіб з Полтавської, Вінницької та Хмельницької областей. Пишаємося нашими земляками, які взяли участь у конкурсі міні-грантів та отримали від грантодавців суттєву матеріально-фінансову підтримку для розвитку власної справи. 

Сміливі, рішучі, завзяті. Саме так можна охарактеризувати переможців конкурсу, які не побоялися ризиків і викликів мінливого, непередбачуваного зовнішнього середовища. Навіть у період воєнного стану в країні та непростих випробувань, вони не склади руки і намагаються діяти, відкривши в собі новий потенціал, колосальні резерви рішучості та сміливості. Сьогодні самоорганізація населення є однією з важливих форм участі представників громадськості в соціально-економічних процесах громад України. Тож побажаємо переможцям конкурсу успішної реалізації їх бізнес-ідей та розвитку власної справи!

Тримаймо економічний тил та курс до перемоги разом!


  #грант #допомога #підтримка #грошінабізнес #сміливі_гранти

 

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення Хорольської міської ТВК

Постановами Хорольської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області "Про визначення наступного за черговістю кандидата в депутати у єдиному виборчому списку від ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ЗА МАЙБУТНЄ" визначено обраним депутатом Олексенка В.І., наступним за черговістю кандидата у депутати у єдиному виборчому списку до Хорольської міської ради.

     
     
Повідомлення про результати громадського обговорення про перейменування топонімів

Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування населених пунктів Хорольської міської територіальної громади (село Новоіванівка, село Бригадирівка, село Червоне)

     
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]