Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

конкурсу міні-грантів конкурс категорії участь громади мікропідприємництво» самозайнятість» сміливі» підтримку бізнесу взяли розвитку конкурси областей стали середовища кращі стану воє
Разом єдині у спільній меті! Підсумки конкурсу міні-грантів «Сміливі 2.0»
2023-10-05

У час, коли триває збройна агресія російської федерації, важливою умовою для подолання ворога є зміцнення економіки України. Стійкість економіки в тилу потребує чіткої стратегії та злагодженості. Тож ми продовжуємо спільну боротьбу за економічну незалежність нашої громади і всієї країни. З цією метою Хорольська міська рада налагоджує тісну співпрацю з грантодавцями, аби забезпечити матеріально-фінансову підтримку малого та середнього бізнесу.

Заступник директора СТОВ «Мусіївське» із земельних та соціальних питань Жанна Радько у період воєнного стану неодноразово презентувала міні-гранти та кращі приклади успішно реалізованих проектів, що проводяться під егідою міжнародних та вітчизняних партнерів для покращення соціального середовища громад. У Хорольській громаді вже є сміливці, які не вагались, не зволікали з рішенням, взяли участь та стали переможцями конкурсів міні-грантів «Сміливі» та «Курс на незалежність».

Наразі це досить популярні серед бізнес-спільноти конкурси і в цьому році стартував другий етап відбору кращих бізнес-планів. Грантові конкурси проводяться завдяки партнерству та фінансовій підтримці українського і європейського бізнесу: агропромхолдингу «Астарта-Київ», німецького державного банку розвитку KFW (Kreditanstalt für Wiederaufbau), Райффайзен Банку (Raiffeisen Bank) та ін. Партнерами з їх впровадження є благодійний фонд «Повір у себе» та благодійна організація «Світло надії».

23 травня 2023 року фахівець із соціального партнерства СТОВ «Мусіївське» Ігор Чмихало презентував конкурс міні-грантів «Сміливі». Конкурс проводиться за двома категоріями: «Самозайнятість» для безробітних громадян і «Мікропідприємництво» для приватних підприємців. У грантовій програмі за обома категоріями взяли участь представники Хорольської громади – безробітні мешканці та приватні підприємці з досвідом щонайменше 3 місяці до оголошення конкурсу віком від 20 до 55 років, на яких була орієнтована програма. Кращі бізнес-ідеї забезпечили перемогу в другій хвилі набору на конкурс «Сміливі» для 4-х учасників з Хорольської громади. У категорії «Самозайнятість» перемогу здобули Оксана Олександрівна Васецька та Валентина Віталіївна Одинець, а в категорії «Мікропідприємництво» – Марина Вікторівна Мартиненко та Олена Андріївна Романюк.

Оксана Васецька використала призовий фонд у розмірі 65 тис. грн на придбання обладнання для вирощування перепелів з утриманням у багатоярусних клітках. Близько 70 тис. грн на розвиток бізнесу отримала Марина Мартиненко, яка оновила інвентар для дитячого розважального центру "Бамбіні". Грант у розмірі 71 тис. грн для Валентини Одинець став цінним капіталовкладенням для реалізації давньої мрії – вирощування натуральних овочів та зелені в модернізованій теплиці. Родина Одинців, у якій виховується троє чарівних доньок, приступила до монтажу модульної конструкції теплиці власними силами. Олена Романюк, яка має досвід роботи понад 20 років у сфері краси, придбала за грантові кошти фрезер з насадками для педикюру вартістю 61 тис. гривень.

Друга хвиля Сміливих охопила 8 областей, з яких на конкурс надійшло понад 300 заявок. Усього в другій хвилі конкурсу фінансову підтримку отримали 45 переможців. Із них у категорії «Самозайнятість» переможцями стали 26 учасників, а в категорії «Мікропідприємництво» – 19 осіб з Полтавської, Вінницької та Хмельницької областей. Пишаємося нашими земляками, які взяли участь у конкурсі міні-грантів та отримали від грантодавців суттєву матеріально-фінансову підтримку для розвитку власної справи. 

Сміливі, рішучі, завзяті. Саме так можна охарактеризувати переможців конкурсу, які не побоялися ризиків і викликів мінливого, непередбачуваного зовнішнього середовища. Навіть у період воєнного стану в країні та непростих випробувань, вони не склади руки і намагаються діяти, відкривши в собі новий потенціал, колосальні резерви рішучості та сміливості. Сьогодні самоорганізація населення є однією з важливих форм участі представників громадськості в соціально-економічних процесах громад України. Тож побажаємо переможцям конкурсу успішної реалізації їх бізнес-ідей та розвитку власної справи!

Тримаймо економічний тил та курс до перемоги разом!


  #грант #допомога #підтримка #грошінабізнес #сміливі_гранти

 

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]