Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

особі україни інтересах кримінального лубенської прокуратури окружної вигоду кодексу службовій вигоди обвинувальні скеровано пропозиція статті службового прокурорів неправомірної надати
Пропозиція неправомірної вигоди службовій особі карається законом
2024-03-26

Пропозиція, обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь - якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища є кримінально караним діянням за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України.

Зазначені кримінальні правопорушення несуть у собі корупційну складову та відповідно до ст.45 Кримінального кодексу України є корупційними.

На протязі 2023 року за процесуального керівництва прокурорів Хорольського відділу Лубенської окружної прокуратури до суду скеровано 4 обвинувальні акти за обвинуваченням 4 осіб у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує будь якої дії з використанням наданого їй службового становища ( ч.1 ст.369 КК України).

На протязі поточного періоду 2024 року за процесуального керівництва прокурорів Хорольського відділу Лубенської окружної прокуратури до суду скеровано 3 обвинувальні акти вказаної категорії кримінальних правопорушень, ще 3 особам повідомлено про підозру. 

Найпоширенішими у даній категорії справ є належним чином зафіксовані факти пропонування  правопорушниками працівникам поліції неправомірної вигоди за не притягнення до відповідальності за здійснення керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Санкцією частини 1 статті 369 Кримінального кодексу України за такий вид злочину передбачено покарання  у вигляді штрафу від однієї тисячі ( 17 000 грн) до чотирьох тисяч ( 68 000 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

 

Хорольський відділ Лубенської окружної прокуратури

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]