Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Про виявлення підозри африканської чуми свиней
2024-10-14

Африканська чума свиней – контагіозна вірусна геморагічна хвороба диких та домашніх свиней, яка перебігає гостро, підгостро, хронічно безсимптомно й характеризується лихоманкою, геморагічним діатезом, ціанозом шкіри, некродистрофічними змінами паренхіматозних органів i високою летальністю, що призводить до значних економічних збитків.

Основним резервуаром та джерелом збудника АЧС у природі є дикі свині-вірусоносії, контакт з якими призводить до заражения свійських свиней. Факторами передачі збудника можуть стати різні об’єкти зовнішнього середовища, що були контаміновані вірусом АЧС, в тому числі i зернові культури, які вирощуються на сільськогосподарських угіддях області i є кормовою базою для диких та свійських свиней.

Разом з тим, відповідно до пункту 2 рішення Ради оборони Полтавської області від 19 серпня 2022 року № 22 «Про невідкладні заходи для забезпечення оборони України, захисту безпеки населения та інтересів держави», введеного в дію розпорядженням начальника Полтавської обласної військової адміністрації 31.08.2022 №245 заборонено проведения полювання у мисливських угіддях області, що за останні роки призвело до збільшення щільності дикого кабана, в тому числі i появи його популяції на сільськогосподарських угіддях.

Також повідомляемо, що наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 15.08.2024 №1042, що заресстрований в Міністерстві юстиції України 20 серпня 2024 за № 1269/42614, затверджено Ліміти використання мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, на мисливський сезон 2024-2025 років.

У зв’язку з вищевикладеним та з метою попередження появи та розповсюдження вірусу африканської чуми свиней на території області, у разі виявлення підозрілих на захворювання диких/свійських свиней a6o ïx трупів на території сільськогосподарських та лісових угідь, приватних домогосподарств, необхідно терміново повідомляти Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за номером - 0667593756  або Полтавську обласну державну лікарню ветеринарної медицини – 0506633991.

Оголошення
     
Повідомлення про аукціон

 ОГОЛОШЕННЯ
  про проведення аукціону на укладення договору оренди
  кабінету №1-13 адміністративної будівлі по вулиці Шевченка, 18
  в селі Староаврамівка

     
     
Повідомлення про аукціон

ОГОЛОШЕННЯ
  про проведення аукціону на укладення договору оренди кабінету №1-3
  адміністративної будівлі по вулиці Шевченка, 18 
  в селі Староаврамівка

     
     
Повідомлення про конкурс

Оголошується конкурс з відбору суб'єкта оціночної діяльності,
  який здійснюватиме оцінку об’єкту комунальної власності:
  оцінка адміністративного нежитлового будинку, який розміщений по вулиці Незалежності, будинок 88, корпус 1 в м. Хорол Лубенського району Полтавської області, для цілей продажу з метою визначення його ринкової вартості.

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4, Тел.: (05362)33-3-44 (гаряча лінія),
E-mail: [email protected]