Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міської питань освіти хорольської власності громади виконавчого комітету дітей засідання доповіла рішення районної лубенської котельні приміщення порядку голова голови відді
Про головне із засідання 15 виконкому Хорольської міської ради
2024-09-17

У вівторок, 17 вересня 2024 року, відбулося п’ятнадцяте засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради, на якому було розглянуто низку важливих питань, що стосуються розвитку нашої громади та покращення умов життя її мешканців. Засідання відбулося за головуванням міського голови Сергія Волошина та за участі більшості членів виконкому від його загального складу, начальників відділів, структурних підрозділів міської ради та її виконавчих органів.

Приємно відзначити активну громадянську позицію та участь у засіданні голови Лубенської районної ради Тетяни Качаненко, депутата Лубенської районної ради Руслана Левіна та депутата Хорольської міської ради Олега Кібенка.

До порядку денного внесено на розгляд виконкому 36 питань, включаючи різне. Окрему увагу приділено питанням підготовки закладів освіти до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років. Затверджено фактичну мережу закладів освіти Хорольської міської ради на поточний навчальний рік, що включає 23 заклади загальної середньої освіти, 220 класів та налічує 2829 здобувачів освіти. Окрім цих питань начальник відділу освіти, молоді та спорту Ірина Штейнберг доповіла про стан охоплення дітей громади позашкільною освітою. У позашкільних закладах освіти, як осередках всієї організаційно-масової роботи з обдарованими дітьми, організовано роботу 23 різних за профілем гуртків. Всього у громаді позашкільною освітою охоплено 1020 дітей, а саме у Хорольському центрі дитячої та юнацької творчості – 696 вихованці та в Хорольській дитячо-юнацькій спортивній школі – 324 вихованці.

У ході обговорень розглянуто 16 питань житлово-комунальної сфери діяльності та прийнято відповідні рішення. Начальник відділу з питань комунальної власності, жкг та благоустрою Яна Карманська, зокрема, доповіла про підготовку до опалювального періоду на 2024-2025 роки, про обслуговування прилеглих територій фізичними та юридичними особами, а також про питання квартирного обліку та електронних аукціонів для укладення договорів оренди об’єктів нерухомого майна комунальної власності. У ході обговорення проекту рішення щодо підготовки до опалювального сезону приміщень, що перебувають у комунальній власності міської ради, міський голова порушив проблемне питання стосовно правомірності демонтажу теплогенераторної за адресою: м.Хорол, вул. Небесної Сотні, 104/1.  

У суботу, 14 вересня 2024 року, міським головою було особисто зафіксовано факт руйнування приміщення котельні. Голова правління ПрАТ «Хорольський механічний завод» Михайло Міщенко попередньо надсилав лист, у якому зазначено, що будівля котельні побудована за кошти підприємства і з 1995 року перебуває на його балансі. Однак правовстановлюючі документи на об’єкт нерухомості підприємством не оформлялися.

Згідно акту приймання-передачі від 14 жовтня 2022 року будівля двоповерхового малосімейного гуртожитку передана Фондом держмайна у комунальну власність міської ради. Право власності зареєстровано за міською радою 27 грудня 2022 року, що підтверджується Витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності та інформаційною довідкою з ЄДРПОУ. Наразі проводяться ремонтні роботи для облаштування приміщення під житло для ВПО та соціальних вразливих категорій населення. Котельна могла б послужити за функціональним призначенням для обігріву гуртожитку, але натомість на її місці – руїни.

У дискусії взяли активну участь голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко, депутат Хорольської міської ради Олег Кібенко та член виконавчого комітету Юрій Лещенко. Прийнято протокольне рішення рекомендувати сесії міської ради вирішити питання щодо встановлення та облаштування котельні блочного типу.

З метою реалізації експериментального проекту соціальної послуги ухвалено рішення про виділення приміщення для створення Центру Життєстійкості Хорольської міської територіальної громади. Як доповіла начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Оксана Левіна, планується організувати діяльність та забезпечити функціонування Центру, як безбар'єрного простору, де жителі громади, незалежно від віку, статусу чи гендеру, можуть безплатно отримати соціальні послуги та психологічну допомогу. Проєкт реалізується у межах програми ментального здоров'я "Ти як?" першої леді України Олени Зеленської.

Переважна більшість питань порядку денного стосувалася захисту прав дітей, зокрема щодо надання їм соціальних статусів та дозволів на вчинення та підписання правочинів. По цих питаннях доповіла в.о. начальника Служби у справах дітей виконавчого комітету Олена Богатеренко. Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Валентин Місніченко доповів по питаннях надання та виплати грошової допомоги військовослужбовцям ЗСУ, ліквідаторам аварії на ЧАЕС та членам їх сімей, а також  надання матеріальної допомоги громадянам, які опинилися у складних життєвих обставинах.

 

 

Більш докладно про хід обговорення питань порядку денного 15 засідання виконавчого комітету – у відеозаписі: завантажити.

 

Автор і фото: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги жителів Хорольської міської територіальної громади!

30 вересня 2024 року о 10 год. 00 хв. за адресою: м. Хорол центральна площа (поруч з фонтаном) відбудеться прийом побутових відходів, а саме: відпрацьовані батарейки, люмінесцентні лампи та ртутновмісні термометри відповідно до обласної програми «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2022-2024 роки» з метою їх вивезенням (екобусом) та подальшою утилізацією.

     
     
Оголошення про кандидатів на заміщення посади

23 вересня 2024 року відбулося І засідання конкурсної комісії на заміщення посади керівника Шишаківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області.

     
     
Повідомлення про скликання 2 пленарного засідання 59 сесії

23 вересня 2024 року о 09:00 год. відбудеться друге пленарне засідання 59 сесії Хорольської міської ради восьмого скликання за адресою: м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4, Тел.: (05362)33-3-44 (гаряча лінія),
E-mail: [email protected]