Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

хорольської міської засідання полтавської сесії коштів закладів позачергової освіти громади територіальної автобусу відеозапис пленарного постійних комісій спільного області заходів освітні
Про головне із зали засідань на 58 позачерговій сесії
2024-09-06

З метою нагального вирішення питань фінансування важливих освітніх заходів, міським головою Сергієм Волошиним згідно розпорядження проведено пленарне засідання 58 позачергової сесії. На розгляд сесії внесено 3 питання до порядку денного, зокрема про внесення змін до Програми «Опікуємось освітою» Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області на 2021-2025 роки.

У рамках заходів цільової Програми передбачено модернізацію матеріально-технічної бази закладів загальної середньої освіти. Внесено відповідні зміни, якими передбачено виділення коштів з бюджету Хорольської міської територіальної громади на придбання шкільного автобусу. Закупівля автобусу планується здійснити шляхом передачі міжбюджетного трансферту на засадах співфінансування 50% за рахунок коштів державного та 50% місцевого бюджетів.

Для освоєння коштів з держбюджету та здійснення процедури закупівлі автобусу, фінансовому управлінню доручено внести зміни до показників бюджету Хорольської міської територіальної громади на 2024 рік на підставі прийнятого рішення. Нагадаємо раніше анонсоване повідомлення Полтавської ОВА, що цьогоріч для поповнення автопарку освітніх закладів Полтавської області планують придбати 21 автобус у межах державної субвенції. Один з автобусів буде придбано для Хорольської міської територіальної громади. Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін на початку серпня підписав розпорядження про спрямування коштів.

Питання про затвердження Положення про виконавчий комітет Хорольської міської ради у зв’язку зі змінами у назві адреси юридичної особи, обумовленими перейменуванням топономічних назв у межах населених пунктів Полтавської області розпорядженням начальника Полтавської ОВА від 22.07.2024 №416, не знайшло підтримку більшості голосів депутатів від загального складу ради.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Хорольської міської ради Ірина Штейнберг подякувала поіменно кожному, хто надав благодійну допомогу в розмірі 1,57 млн. грн на фінансування закладів загальної середньої освіти в рамках заходів підготовки до нового 2024/2025 навчального року в умовах воєнного стану. До збору благодійних коштів для забезпечення належних умов для навчання та виховання здобувачів освіти долучилися міський голова, депутати Полтавської обласної ради та Хорольської міської ради VIII скликання, керівники підприємств, установ та організацій Хорольської громади різних форм власності, благодійні фонди, громадські організації, батьки школярів та педагогічні колективи освітніх закладів Хорольщини.

У різному депутатами розглянуто низку актуальних питань, що потребують вирішення у невідкладному порядку. Перелік прийнятих рішень з реєстром, відеозапис спільного засідання постійних комісій та пленарного засідання 58 позачергової сесії буде оприлюднено в установлені чинним законодавством України терміни на офіційному сайті Хорольської міської ради та на каналі Хорольської міської ради відеохостингу YouTube.

Результати відкритого поіменного голосування спільного засідання постійних комісій та пленарного засідання 58 позачергової сесії Хорольської міської ради розміщено у вкладці "Міська влада".

Відеозапис спільного засідання постійних комісій – завантажити.

Відеозапис пленарного засідання 58 позачергової сесії – завантажити.

Автор і фото: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
До уваги жителів Хорольської міської територіальної громади!

30 вересня 2024 року о 10 год. 00 хв. за адресою: м. Хорол центральна площа (поруч з фонтаном) відбудеться прийом побутових відходів, а саме: відпрацьовані батарейки, люмінесцентні лампи та ртутновмісні термометри відповідно до обласної програми «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2022-2024 роки» з метою їх вивезенням (екобусом) та подальшою утилізацією.

     
     
Оголошення про кандидатів на заміщення посади

23 вересня 2024 року відбулося І засідання конкурсної комісії на заміщення посади керівника Шишаківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області.

     
     
Повідомлення про скликання 2 пленарного засідання 59 сесії

23 вересня 2024 року о 09:00 год. відбудеться друге пленарне засідання 59 сесії Хорольської міської ради восьмого скликання за адресою: м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4, Тел.: (05362)33-3-44 (гаряча лінія),
E-mail: [email protected]