Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

міської доповідає міста землеустрою земельної ділянки міського розвитку хорол хорольської надання сесії питань земельних відділу власність затверджено денного скликання засі
Про головне із чергової сесії
2019-08-30

У п’ятницю, 30 серпня 2019 року, у приміщенні Хорольської міської ради відбулося пленарне засідання 68-ої чергової сесії. У його роботі взяли участь 20 депутатів міської ради сьомого скликання та міський голова Сергій Волошин, який традиційно був головуючим. Присутні депутати забезпечили кворум, тож засідання визначено повноважним. Доповідали по питаннях порядку денного спеціалісти та начальники профільних відділів міської ради. Усього розглянуто й опрацьовано 24 питань порядку денного, включаючи різне, та прийнято відповідні рішення. Широкий діапазон порушених питань мав фінансово-господарське, соціально-економічне, житлово-комунальне, туристичне, земельне та інші спрямування.

Перед початком опрацювання питань порядку денного традиційно привітали депутатів-іменинників серпня, які були присутніми на сесійному засіданні: Ірину Філь, Ірину Потерайло та Степана Маюка. Міський голова побажав міцного здоров’я, натхнення та успіхів у громадській діяльності.

Перше питання порядку денного щодо надання послуг споживачам міста з водопостачання, яке здійснює КП «Комунсервіс» згідно статуту, за пропозицією депутатів знято з порядку денного на доопрацювання.

Із метою створення сучасної інфраструктури туризму в місті Хоролі та для формування високоякісного регіонального туристичного продукту зроблено перші кроки – розроблено і затверджено «Програму розвитку туризму та краєзнавства в м. Хорол на 2019-2023 роки». Наше місто забезпечене цінними ресурсами, здатними генерувати туристичний інтерес. Залучення коштів з міського та обласного бюджету в туристичну галузь дасть змогу популяризувати місто шляхом підвищення конкурентоспроможності регіонального продукту на внутрішньому туристичному ринку. Вигідне геополітичне положення, сприятливі кліматичні умови, рівнинні і передгірські ландшафти, багатство флори і фауни, розвинута мережа транспортного сполучення, велика кількість історичних місць створюють усі передумови для розвитку й розбудови туристичної галузі. Є сподівання на те, що ухвалена міська цільова Програма увінчається успіхом в процесі реалізації комплексу заходів і наше місто стане популярним та привабливим для туристів.

По питаннях нерухомості на території міста ухвалено три рішення. Затверджено перелік об’єктів нерухомого майна, які перебувають у комунальній власності територіальної громади міста. Також прийнято у комунальну власність дві квартири у багатоквартирних житлових будинках по вулиці Незалежності, 74 та Бибиківській, 2а з метою сприяння заявникам у реалізації їхнього права на приватизацію державного житлового фонду.

Для стимулювання громадських ініціатив та підвищення громадської активності населення Хорольська міська рада вже вдруге надає можливість хорольцям взяти участь в безпосередній реалізації своїх ідей для розвитку Хорола. Сучасний демократичний механізмів взаємодії громадян з міською радою у формі партиципаторного бюджетування (бюджету участі) вперше було впроваджено в жовтні 2017 року. За результатами проведеного відкритого голосування переможці із шести поданих проектів змогли защебенити дорожнє покриття своїх вулиць (Чигринівки, Кирстівки, провулку Північного та ін.) за кошти міського бюджету. Цього року кожен повнолітній громадянин знову може подати проектні заявки (аплікаційну форму та кошторис) для участі в партиципаторному бюджетуванні в термін з 01 вересня по 01 жовтня 2019 року. Депутатами затверджено зміни до Програми «Партиципаторне бюджетування (бюджет участі) у м.Хорол» (на 2018-2020 роки) в частині виділення коштів. Усього для реалізації проектів-переможців у 2020 році передбачено 300,0 тис. гривень.

Програму соціально-економічного розвитку м. Хорол доповнено двома новими пунктами. Першим із них передбачено 30,0 тис. грн для матеріальної винагороди переможців по створенню комфортних умов для проживання серед ОСББ та ЖБК за підсумками їх роботи. Другим – 6,0 тис. грн на розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель на земельній ділянці по вулиці Київській, 4 (безхазяйне майно).

Затверджено проектно-кошторисну документацію для можливості подальшого виконання робіт із капітального ремонту зовнішнього водопроводу по провулку Банному в м. Хорол та реконструкції системи керування, захисту та моніторингу технологічним процесом центрального водогону. З метою фінансового забезпечення різних заходів внесено відповідні зміни до міського бюджету на 2019 рік. Також затверджено в новій редакції Положення про цільовий фонд міської ради.

Депутати підтримали клопотання про нагородження відзнаками Полтавської обласної ради до Дня міста: депутата Хорольської міської ради сьомого скликання, начальника виробничої лабораторії, ТОВ «Кононівський елеватор» Марію Хижнякову; виконавчого директора Асоціації міст Полтавщини Галину Безносик; голову Хорольського місцевого осередку Громадської організації «Всеукраїнська організація Союз осіб з інвалідністю України» Катерину Мартюк та голову Громадської організації «Хорольська районна організація ветеранів Чорнобиля «Дзвони» Олександра Гуляєва.

На завершальному етапі серпневого сесійного засідання розглянуто та затверджено блок питань, направлених на регулювання земельних відносин на території міста.

Повний відеозапис пленарного засідання 68-ої сесії буде розміщено на офіційному сайті міської ради в розділі «Відео новини» та на каналі YouTube. Протокол поіменного голосування депутатів, прийняті рішення 68 сесії з їх переліком (№1472-1493) будуть оприлюднені у відповідних вкладках розділу «Міська влада» у встановлені чинним законодавством терміни, але не більше 5-ти робочих днів з дня їх прийняття.

Міський голова Сергій Волошин адресував слова вдячності депутатам міської ради та працівникам апарату міської ради, орієнтуючи на подальшу тісну співпрацю задля стабільності та процвітання нашого Хорола.

 

Порядок денний

 пленарного засідання 68-ої сесії Хорольської міської ради сьомого скликання, 30.08.2019 р.

 

1.Про роботу КП «Комунсервіс» по забезпеченню населення міста питною водою.

Доповідає: Вовк В.І. – директор КП «Комунсервіс».

(Питання знято з розгляду).

2.Про Програму розвитку туризму та краєзнавства у м.Хорол на 2019-2023 роки.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови.

3.Про затвердження переліку об’єктів нерухомого майна, які перебувають у комунальній власності територіальної громади Хорольської міської ради.

Доповідає: Карманська Я.Ю. – заступник міського голови.

4.Про прийняття у комунальну власність квартири за адресою: вул. Незалежності, 74 кв.18.

Доповідає: Бибик В.В. – начальник відділу правової роботи та кадрових питань.

5.Про прийняття у комунальну власність квартири за адресою: вул. Бибиківська, 2а  кв.3.

Доповідає: Бибик В.В. – начальник відділу правової роботи та кадрових питань.

6.Про внесення змін до рішення 33 сесії Хорольської міської ради 7 скликання від 31.08.2017 року №773а.

Доповідає: Захарова Т.В. – начальник відділу соціально-економічного та стратегічного розвитку міста.

7.Про затвердження проектно-кошторисних документацій.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

8.Про внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку міста на 2019 рік.

Доповідає: Місніченко В.О. – заступник міського голови.

9.Про внесення змін до міського бюджету на 2019 рік.

Доповідає: Глущенко Ю.О. – начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення.

10.Про внесення змін до рішення 35 сесії Хорольської міської ради 5 скликання від 21.08.2008 року «Про Положення про цільовий фонд Хорольської міської ради».

Доповідає: Глущенко Ю.О. – начальник відділу бухгалтерського обліку, звітності та господарського забезпечення.

11.Про порушення клопотання про нагородження відзнаками Полтавської обласної ради до Дня міста 2019 року.

Доповідає: Тарабан М.О. – керуючий справами (секретар) виконавчого комітету.

Про регулювання земельних відносин у межах м. Хорол

Доповідає: Микитенко В.І. – т.в.о. начальника відділу містобудування, архітектури та земельних відносин.

12.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) для передачі у власність громадянам на території м. Хорол.

13.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення  меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передачу  у власність громадянам.

14.Про надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Чугай В.О.

15.Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) гр. Аль Мармурі Т.А.

16.Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Парнюку В.В.

17.Про передачу у власність земельної ділянки гр. Дубині Ю.М.

18.Про надання в користування на умовах оренди земельної ділянки гр. Качкалді Н.І.

19.Про надання згоди на  поділ земельної ділянки гр. Ярошенку О.О.

20.Про припинення право користування земельною ділянкою гр. Богатиренко В.С.

21.Про припинення права користування на умовах оренди  земельними ділянками.

22.Про продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення гр. Стеценку О.М.

23.Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Всіх святих, в землях Русі  просіявших релігійної  громади Української  православної церкви м.  Хорол Полтавської області.

24.Про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних  ділянок гр. Бриненко Н.М.

25.Різне.

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]