Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Про головне із 13-го засідання виконавчого комітету
2024-08-21

Надзвичайно продуктивно пройшло 13 засідання виконавчого комітету, яке відбулося 20 серпня в залі засідань міської ради. Приємним є те, що у його роботі взяли участь 19 членів виконавчого комітету, з яких 3 депутати обласної ради Фахраддін Мухтаров, Михайло Виноград та Михайло Міщенко.

Про головне питання порядку денного щодо підсумків виконання бюджету громади за І півріччя 2024 року доповіла начальник фінансового управління Людмила Бровко. Депутати обласної ради виробничники та головний лікар взяли активну участь в обговоренні цього питання та висловили свої пропозиції щодо шляхів наповнення дохідної частини місцевого бюджету, а також ефективного його використання. Зокрема, Михайло Виноград наголосив на необхідності жителям громади добросовісно сплачувати податки, адже завдяки цьому можливе вирішення значної кількості вирішення соціальних питань.  Всім підприємця, які використовують найману робочу силу оформляти офіційно, а не виплачувати заробітну плату в конверті.

Фахараддін Аладін-огли звернув увагу на необхідність тісної співпраці міського голови, депутатів обласної ради щодо залучення додаткових коштів державного та  обласного бюджетів на умовах співфінансування щодо відкриття відділення реабілітації, вирішення нагальних питань матеріально-технічого забезпечення закладів медицини та освіти. З метою вивчення стану їх готовності  садочків та шкіл до нового навчального року депутат вніс пропозицію залучити бажаючих депутатів міської та обласної ради до участі у роботі комісії.

Депутат Михайло Міщенко підтримав своїх колег депутатів щодо необхідності сплати суб’єктами господарювання, фізичними особами підприємцями податку на дохід фізичних осіб та порушив ряд інших питань.

Міський голова Сергій Волошин підтримав бачення депутатів, членів виконкому та озвучив шляхи вирішення порушених проблем. Він же зауважив, що є питання, що стосуються податкової служби, які можливо вирішити лише на державному рівні.

На звернення керівників підприємств та громадян розглянуті питання щодо видалення аварійних зелених насаджень у громаді.

Членами виконкому було розглянуто ряд майнових питань, звернень громадян, квартирного обліку, надання допомоги незахищеним верствам населення. А саме надання адресної одноразової грошової допомоги постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС, вдовам,  громадянам та військовослужбовцям, зокрема особам, які отримали поранення, контузії, каліцтва одержані під час захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Найбільше частина прийнятих рішень стосувалася захисту інтересів та прав дітей, дітей-сиріт, дітей-позбавлених батьківського піклування, дітей ВПО.

У різному членами виконавчого комітету Русланом Гавриленком та Галиною Радченко порушувалися питання щодо своєчасного вивезення сміття та утримання сміттєзвалищ. Міський голова надав обґрунтовані роз’яснення щодо причин наявності несанкціонованих сміттєзвалищ у селах, а особливо стихійних завалищ у місті біля сміттєвих баків. Переважна кількість населення, а це майже 70%, не заключають договори на вивезення сміття, унаслідок чого контейнери постійно переповнені. Також потребує оновлення спецтехніка комунального підприємства для вивезення твердих побутових відходів.

Ще раз нагадуємо, що комунальні підприємства, незважаючи на великі фінансові збитки, дозволяють всім жителям громади безкоштовно вивозити сміття на сміттєзвалище.

З метою підтримки комунальних служб нам усім необхідно проводити значну роз’яснювальну роботу щодо заключення договорів на вивезення сміття, що дасть можливість уникнути значних фінансових збитків, які сьогодні несуть комунальні підприємства. Адже, чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!

Відео 13 засідання виконавчого комітету – завантажити.

 

Автор і фото: Крістіна СУХОРУК

 

Оголошення
     
Повідомлення про оголошення конкурсу

Оголошення конкурсу
  на заміщення посади керівника Шишаківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області

     
     
Повідолення про оголошення конкурсу

Оголошуються конкурси на відбір суб'єктів оціночної діяльності, які будуть залучені для здійснення незалежної експертної оцінки наступних об’єктів комунальної власності Хорольської міської територіальної громади:

     
     
Оголошення про відкриті торги з особливостями

Виконавчий комітет Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області проводить відкриті торги з особливостями з метою закупівлі товару 

Дизельне паливо А-95 (скретч-картки та/або талони)

Код ДК 021:2015 - 09134200-9 Дизельне паливо

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4, Тел.: (05362)33-3-44 (гаряча лінія),
E-mail: [email protected]