Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

сесії земельних питання міської україни власність механічний розгляд хорольський власності false завод» питань хорольської голова засідання гуртожитку наявності minor-latin
Позачергова сесія: розгляд майнових та земельних питань
2021-04-13

У понеділок, 12 квітня 2021 року, відбулося засідання п’яти постійних комісій Хоролсьької міської ради VIII скликання. Депутатами опрацьовано питання, які винесено на розгляд 9-ої позачергової сесії. Пленарне засідання сесії відбулося у вівторок, 13 квітня, у залі засідань адміністративного приміщення по вулиці 1 Травня, 4. За головуванням міського голови Сергія Михайловича Волошина розглянуто 60 питань порядку денного, включаючи різне.

У роботі сесії, яку за наявності кворуму визначено повноважною, взяло участь 20 депутатів, працівники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, старости, керівники громадських організацій, голова правління ПрАТ «Хорольський механічний завод» Михайло Іванович Міщенко, депутат Полтавської обласної ради Олег Олегович Баканов та громадські активісти.

У загальному переліку питань порядку денного сесії переважна їх більшість стосувалася врегулювання земельних відносин на території Хорольської міської ради, а 14 – з основної діяльності, переважно майнового характеру. У ході реформи децентралізації Хорольській міській раді, як правонаступнику, здійснено передачу комунального майна від тих юридичних осіб, які реорганізовано шляхом приєднання. На цій сесії затверджено акти приймання-передачі основних засобів, матеріальних цінностей, балансові рахунки, активи Хорольської РДА, районної ради та заснованих ними установ з метою передачі на баланс виконавчого комітету Хорольської міської ради.

Проєкт рішення щодо передачі у комунальну власність малосімейного гуртожитку по вулиці Небесної Сотні, 104/1, вирішено зняти з розгляду сесії та відправити на доопрацювання. Питання щодо об’єкту житлового фонду готувалося на розгляд сесії на підставі звернення Регіонального відділення Фонду Державного майна України по Полтавській та Сумській областях. Цим уповноваженим органом пропонувалося передати з державної у комунальну власність громади будівлю гуртожитку, яка під час приватизації не увійшла до статутного капіталу ПрАТ «Хорольський механічний завод». На даний час гуртожиток не перебуває у власності машинобудівельного підприємства, але знаходиться на його земельній ділянці промислового призначення. Як пояснив голова правління ПрАТ «Хорольський механічний завод» Міщенко М.І., будівля знаходиться у межах санітарно-захисної зони, поблизу з цехом по фарбуванню. У межах потенційно небезпечного об’єкту промисловості, з урахуванням наявності там шкідливих токсичних викидів та характеру технологічних процесів, чинним законодавством України проживання населення та ведення господарської діяльності забороняється.    

По земельних питаннях доповідали спеціалісти відділу земельних відносин та екології: головний спеціаліст Микитенко В.І., спеціалісти І категорії – Лисенко Н.А. та Семенюта Р.М. Найбільша їх кількість стосувалася переважно розгляду заяв громадян, які звернулися з проханням надати дозвіл на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок в оренду або власність. За рішенням органів місцевого самоврядування громадяни України та юридичні особи можуть реалізувати своє конституційне право на безоплатну передачу у власність та користування земельною ділянкою площею до 2,0 га із земель державної або комунальної власності. Для набуття та реалізації права власності на землю з метою ведення особистого селянського господарства заявники отримали дозвіл на виготовлення проєкту землеустрою. Серед таких заявників позитивне рішення отримав і ветеран війни – учасник бойових дій в зоні АТО/ООС.       

У різному розглянуто звернення депутата Анатолія Анатолійовича Пасюти щодо вирішення питання пасажирських перевезень у селі Новачиха. Місцеві жителі звернулися з проханням організувати транспортне сполучення із містом Хоролом, адже нині проблематика охоплення регулярним автобусним сполученням сільських населених пунктів громади є найбільш актуальною. Люди позбавлені можливості дістатися до міста, щоб задовільнити елементарні потреби в товарах першої необхідності чи придбати ліки. Міський голова попередньо вже обговорював це питання спільно із старостою Юрієм Миколайовичем Гузиком та знайли вихід із складної ситуації. Щосереди буде організовано підвіз усіх охочих нова чан на комунальному автомобілі до автобусної зупинки в селі Клепачі, а далі громадським транспортом –  до міста.               

Усього за результатами відкритого поіменного голосування прийнято 58 рішень, які буде оприлюднено на вимогу Закону України «Про доступ до публічної інформації» протягом п’яти робочих днів. Повний відеозапис пленарного засідання 9-ої позачергової сесії також буде доступний у вказаних термін на відеохостингу YouTube та у розділі відеоновин цього сайту.

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]