Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Пошкодження лісового масиву вогнем з необережності – повідомлено про підозру
2024-08-07

За процесуального керівництва Лубенської окружної прокуратури органом досудового розслідування повідомлено про підозру місцевому мешканцю в пошкодженні лісових масивів вогнем (ч. 1 ст. 245 КК України). За попередніми даними слідства, мешканець Хорольської територіальної громади Лубенського району здійснював прибирання залишків рослинності на присадибній  ділянці, яка межує з землями на яких розташовані лісові масиви гідрологічного заказника місцевого значення. 

Після закінчення прибирання, маючи намір у подальшому спалити залишки рослинності склав їх та, всупереч вимогам ст. 27 Закону України «Про рослинний світ», ст. 39 Закону України «Про тваринний світ», п. 1.18 розділу III «Правил пожежної безпеки в Україні», підпалив. В результаті сильного пориву вітру, полум`я перекинулося із багаття на сухі дикоростучі трави, іншу рослинність та дерева, що спричинило масштабну швидкоплинну пожежу лісових масивів.

У результаті зазначених необережних дій виникло загоряння та відбулося знищення 162 дерев різних діаметрів породи «сосна» до ступеню припинення росту, пошкодження 384 дерев різних діаметрів породи «сосна» до ступеню неприпинення росту та пошкоджено 781 дерево різних листяних порід в межах гідрологічного заказника місцевого значення, чим спричинено шкоду державі на загальну суму понад 4 млн.700 тис.грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Санкцією частини 1 статті 245 КК України передбачено покарання у вигляді штрафу від п’яти тисяч чотирьохсот (91 800грн.) до дев҆яти тисяч (150 000 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Хорольський відділ Лубенської окружної прокуратури

Оголошення
     
До уваги жителів Хорольської міської територіальної громади!

30 вересня 2024 року о 10 год. 00 хв. за адресою: м. Хорол центральна площа (поруч з фонтаном) відбудеться прийом побутових відходів, а саме: відпрацьовані батарейки, люмінесцентні лампи та ртутновмісні термометри відповідно до обласної програми «Екологічні ініціативи Полтавської області на 2022-2024 роки» з метою їх вивезенням (екобусом) та подальшою утилізацією.

     
     
Оголошення про кандидатів на заміщення посади

23 вересня 2024 року відбулося І засідання конкурсної комісії на заміщення посади керівника Шишаківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Хорольської міської ради Лубенського району Полтавської області.

     
     
Повідомлення про скликання 2 пленарного засідання 59 сесії

23 вересня 2024 року о 09:00 год. відбудеться друге пленарне засідання 59 сесії Хорольської міської ради восьмого скликання за адресою: м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.Соборності (колишня 1 Травня), 4, Тел.: (05362)33-3-44 (гаряча лінія),
E-mail: [email protected]