Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Сайт Президента України

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Попередження про пожежну небезпеку: не провокуйте пожежі в екосистемах!
2023-07-21

На виконання доручення міської комісії з питань ТЕБ і НС (протокол засідання від 13.07.2023 №3) попереджаємо мешканців Хорольської міської територіальної громади про недопущення пожеж під час перебування у лісових масивах, лісосмугах, заплавах річок, на торфовищах, сільгоспугіддях, присадибних ділянках. Особливао наголошуємо, що в період збирання врожаю категорично ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ спалювання стерні, післяжнивних залишків, розведення багать на полях, зокрема, і на тих, де жнива закінчилися. Випалювання стерні та залишків соломи призводять до пожеж на сусідніх полях, а також пожеж лісосмугових насаджень.

Особливао наголошуємо, що в період збирання врожаю категорично ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ спалювання стерні, післяжнивних залишків, розведення багать на полях, зокрема, і на тих, де жнива закінчилися. Випалювання стерні та залишків соломи призводять до пожеж на сусідніх полях, а також пожеж лісосмугових насаджень.

Державі завдаються значні матеріальні та екологічні збитки. Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків у смугах відведення автомобільних доріг і залізниць без дозволу органів державного контролю у сфері охорони навколишнього середовища або порушення такого дозволу тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти (3060 грн.) до трьохсот шістдесяти (6120 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від дев’ятисот (15300 грн.) до однієї тисячі двохсот шістдесяти (21420 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

Нагадаємо, що протиправне спалювання несе безпосередню загрозу як поверхневому шару ґрунту – вогнем знищуються всі добрива та мінерали, що призведе до неврожаю наступного року, так і несе загрозу сусіднім нескошеним полям і лісосмугам. Адже при сильному вітрі вогонь легко може перекинутися на зелені насадження та незібрані поля.

Звертаємося до сільськогосподарських працівників та мешканців Хорольської міської територіальної громди з проханням! Пам’ятайте про небезпеку, що може виникнути саме через непродумані рішення прийняті Вами! У разі спалювання пожнивних залишків та стерні вогнем є ймовірність знищення незібраних полів.

Закликає всіх громадян, думати про можливі наслідки своїх вчинків!

Оголошення
     
Повідомлення про взяття на облік безхазяйного майна

Виконавчий комітет Хорольської міської ради повідомляє про взяття на облік безхазяйного нерухомого майна , що знаходиться за адресою: вул.Лісна, будинок 18, с.Лісянщина, Лубенського р-ну, Полтавської обл.

     
     
До уваги землекористувачів та землевласників Хорольської міської територіальної громади!

До уваги землекористувачів та землевласників, фізичних та юридичних осіб різних форм власності! До вашої уваги пропонується до розгляду Положення щодо встановлення розміру ставок орендної плати за користування земельними ділянками на території Хорольської міської територіальної громади.

     
     
Повідомлення про скликання чергового виконкому

16 липня 2024 року о 14:00 год. відбудеться дванадцяте чергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня, 4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]