Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

податків довідки обліку україни формою довідку обслуговування платника запиті запит облік взяття отримання контролюючий місцем платників платник орган електронній електронні
Податкові сервіси (34-ОПП)
2023-04-12

Порядок отримання довідки про взяття на облік платника податків, відомості щодо якого не підлягають включенню до Єдиного державного реєстру. Ведення обліку платників податків в органах державної податкової служби України регламентовано Податковим кодексом України та наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 №1588 «Про затвердження Порядку обліку платників податків і зборів» зареєстрованого в Міністерстві юстиції України  29 грудня 2011р. за №1562/20300 (із змінами, далі – Порядок обліку №1588).

У разі взяття на облік як платників податків і зборів у контролюючих органах юридичних осіб та їх відокремлених підрозділів, для яких законом установлені особливості їх державної реєстрації та відомості щодо яких не містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі у разі взяття на облік договорів про спільну діяльність та договорів управління майном, іноземних компаній, організацій та їх відокремлених підрозділів, іноземних юридичних осіб - виконавців проектів (програм) міжнародної технічної допомоги, представництв донорських установ в Україні, дипломатичних місій, контролюючий орган за основним місцем обліку / ДПІ обслуговування формує довідку про взяття на облік платника податків, відомості щодо якого не підлягають включенню до Єдиного державного реєстру, за формою N34-ОПП (додаток 2 до Порядку обліку №1588).

Така довідка надсилається платнику податків не пізніше наступного робочого дня з дня взяття на облік. За згодою платника податків не пізніше наступного робочого дня після взяття його на облік така довідка може бути видана платнику податків або представнику, уповноваженій особі платника податків у контролюючому органі за основним місцем обліку/ДПІ обслуговування.

У разі потреби платник податків може отримати дублікат або копію довідки за формою N34-ОПП, подавши запит за формою N34-ОПН (додаток 11 до Порядку обліку №1588) до будь-якого контролюючого органу або державної податкової інспекції, в один із таких способів:

- особисто платником податків або представником, уповноваженою на це особою;

-   поштою;

- через електронний кабінет в електронній формі з дотриманням вимог Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» та Закону України «Про електронні довірчі послуги».

У запиті зазначається один із зазначених способів отримання довідки за формою N34-ОПП. Якщо обрано спосіб отримання довідки платником податків особисто або представником, уповноваженою на це особою, у запиті зазначається контролюючий орган / державна податкова інспекція, в якому / якій платник бажає отримати довідку. Якщо контролюючий орган або державна податкова інспекція не зазначена, то такою вважається ДПІ обслуговування.

До Центрального контролюючого органу запит може бути поданий виключно в електронній формі.

Якщо платник податків із зазначеними у запиті даними, не перебуває на обліку в контролюючому органі (за основним місцем обліку), дані про платника податків, його представника, контролюючі органи / ДПІ обслуговування, зазначені у запиті, не відповідають даним Єдиного банку даних юридичних осіб або Реєстру самозайнятих осіб, запит про видачу довідки за формою N34-ОПП залишається без розгляду. В інших випадках запит про видачу довідки за формою N34-ОПП контролюючий орган / державна податкова інспекція, до якого/якої надійшов запит, за допомогою програмних засобів ведення обліку платників податків реєструє такий запит у день його отримання та направляє інформацію про запит до ДПІ обслуговування.

ДПІ обслуговування протягом двох робочих днів після надходження запиту формує довідку за формою N34-ОПП в електронній формі та залежно від вказаного у запиті способу отримання такої довідки:

- за допомогою програмних засобів ведення обліку платників податків направляє довідку до контролюючого органу / державної податкової інспекції, в якому / якій платник бажає отримати довідку згідно із запитом, крім випадку, коли у запиті зазначено, що платник бажає отримати довідку в ДПІ обслуговування;

- надсилає довідку поштою за місцезнаходженням / місцем проживання платника податків, за яким він обліковується в контролюючому органі згідно з цим Порядком;

- направляє довідку до електронного кабінету в електронній формі з дотриманням вимог Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» та Закону України «Про електронні довірчі послуги».

Якщо у запиті було обрано спосіб отримання довідки за формою N34-ОПП особисто платником податків або представником, уповноваженою на це особою, то контролюючий орган за основним місцем обліку платника податків / ДПІ обслуговування видають дублікат такої довідки, інші контролюючі органи та державні податкові інспекції видають засвідчену копію довідки.

Довідка видається безоплатно та є дійсною лише на території України.

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

 

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]