Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

Податківцями Полтавщини проведено консультації для платників на території 1 міського ринку
2023-08-25

Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області продовжують цикл робочих зустрічей із фізичними особами-підприємцями з питань роз’яснення норм Податкового кодексу України, зокрема щодо новацій, внесених Законом України  від 30 червня 2023 року  № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей  оподаткування   у період дії воєнного стану».

Під час виїзних консультацій на ринках Полтави податківці роз’яснюють та надають відповіді на найбільш актуальні питання податкового законодавства, які викликають суспільний інтерес, зокрема, щодо:
  - новацій законодавства при переході з 2% єдиного податку ФОП, а саме платники єдиного податку, мають право у 2023 році повторно здійснити перехід на спрощену систему оподаткування,  в  тому числі  у разі повторної протягом  2023 року державної  реєстрації фізичною   особою - підприємцем, шляхом подання заяви за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу за загальною процедурою;
  - застосування РРО/ПРРО, зазначивши, що фізичні особи – підприємці  – платники єдиного податку ІІ – ІV груп згідно з вимогами Податкового кодексу України з 1 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу.
  Акцентували увагу присутніх, що до 1 жовтня 2023 року не застосовуються штрафні санкції за відсутність РРО. Зокрема, нагадали, що  ПРРО є безкоштовним рішенням від ДПС та є зручним у застосуванні.
  Не оминули питання оформлення трудових відносин, та відзначили переваги офіційного працевлаштування для працівників та роботодавців.
  Проведення таких зустрічей сприяє підвищенню рівня податкової культури та налагодженню партнерських відносин між податковою службою та платниками податків Полтавщини.     

 

Головне управління ДПС у Полтавській області

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]