Обговорення проєктів рішень
     
     
     

Полтавська ОВА

Сайт Президента України

Полтавський обласний центр зайнятості

Безоплатна правова допомога

Всеукраїнська асоціація ОТГ

Відкритий бюджет

хорольського культури земляків івана міста богородиці військові армія будинку героїв імена покрови міжнародному пресвятої багато незалежність козаків україни свята
Нехай святиться у віках в боях здобута незалежність
2023-09-29

Напередодні Дня Захисників і Захисниць України, Дня Українського козацтва та свята Покрови Пресвятої Богородиці, які з цього року за новоюліанським календарем і згідно з Указом Президента відзначаються 1 жовтня, у глядацькому залі Хорольського базового будинку культури відбувся благодійний захід.

Концертна програма з художніми номерами патріотичного змісту присвячена не лише головному ідейному святу української державності, а й 940-й річниці заснування нашого славного прадавнього міста Хорола, Міжнародному дню музики, Дню працівників освіти та Міжнародному дню літніх людей (Дню ветерана). Таким багатим на свята й події видався перший день жовтневої пори.

Калейдоскоп пісенних і хореографічних композицій представили Шишацький дитячо-юнацький духовий оркестр, вихованці Хорольської мистецької (музичної) школи, артисти Хорольського ББК та сільських будинків культури. До культармійської команди хорольських артистів приєдналася і вокалістка – переселенка з прифронтового міста Слов’янська Донецької області.

З головної сцени будинку культури міський голова Сергій Волошин привітав присутніх зі всіма прийдешніми святами, а найбільшу щиросердну  вдячність висловив Захисникам Вітчизни і побажав кожному і кожній з них повернутися з передової живими і неушкодженими. Ведучі Оксана Левіна і Юрій Базіль повели глядачів у цікаву мандрівку стежками історії України через давні віки до епохи сучасності. Наші мужні воїни ЗСУ, як нащадки славетних козаків, примножують і розвивають тисячолітні українські військові традиції.

Українська армія береже імена Героїв минулих епох: від воїнів-русичів до козаків, січових стрільців і вояків УПА. Тому в сучасних військах з’явилися назви великих українських полководців та уславлених формацій минулого. Чого лише варті легендарні військові формування «Чорних Запорожців», «Холодний Яр», бригади спецпризначення імені Івана Богуна, гетьманів Івана Виговського, Данила Апостола, Петра Дорошенка та багато інших. Багато наших земляків проходять воїнський шлях у складі цих підрозділів ЗСУ, що в своїй назві несуть історію наших пращурів і символізують нерозривний зв'язок поколінь.

Хвилиною мовчання вшанували памʼять усіх Героїв, які загинули в російсько-українській війні, виборюючи ціною власного життя незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави. Згадали імена 53-х земляків, які назавжди повернулися на щиті з поля бою і знайшли вічний спокій у землі рідного Хорольського краю.

Зі святом Вас, дорогі наші Захисники і Захисниці! Молимося за Вас до Покрови Пресвятої Богородиці, щоб вона покрила Вас своїм омофором і вберегла від чорного зла та страшної біди, які принесла нам ворожа російська армія. Слава Україні і її Героям!

 

Автор: Ірина ГРИГОРАШ

 

Оголошення
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

23 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться восьме позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
     
До уваги мешканців Хорольської громади!

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць, провулків та тупиків у населених пунктах Хорольської міської територіальної громади

     
     
Повідомлення про скликання виконавчого комітету

05 квітня 2024 року о 10:00 год. відбудеться шосте позачергове засідання виконавчого комітету Хорольської міської ради за адресою: м.Хорол, вул.1 Травня,4

     
Архів оголошень
ХОРОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
  Адреса: 37800, м.Хорол, вул.1 Травня, №4 тел./факс: (05362)33-3-44 (гаряча лінія) E-mail: [email protected]